Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στο δρόμο αγρότες και μελισσοκόμοι της Πιερίας

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα οι αγρότες, μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι Πιερίας που συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στην Παλαιά Εθνική Οδό Κατερίνης -Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες παράταξαν τα τρακτέρ χωρίς κλείσουν τον δρόμο, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την οικονομική τους ενίσχυση.

Στο δρόμο αγρότες και μελισσοκόμοι της ΠιερίαςΣτο δρόμο αγρότες και μελισσοκόμοι της Πιερίας

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, Γιώργος Χαρισόπουλος, υποστήριξε ότι οι αγρότες της περιοχής δεν έχουν πληρωθεί τις επιδοτήσεις, παρά μόνο το 40%/. Παράλληλα ζήτησε ενίσχυση στις ζωοτροφές αλλά και στα αγροτικά εφόδια καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει ακαρπία των δημητριακών και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Στο δρόμο αγρότες και μελισσοκόμοι της ΠιερίαςΣτο δρόμο αγρότες και μελισσοκόμοι της Πιερίας
Φωτό: Ο Ντελάλης

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν και οι Μελισσοκόμοι της Πιερίας, με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Νίκο Τσερτικίδη να αναφέρεται στα οξυμένα προβλήματα των μελισσοκόμων, ζητώντας την οικονομική στήριξη της πολιτείας για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραμονή τους στο χώρο.

Στο δρόμο αγρότες και μελισσοκόμοι της ΠιερίαςΣτο δρόμο αγρότες και μελισσοκόμοι της Πιερίας
Φωτό: Ο Ντελάλης

Σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο Κατερίνης οι αγρότες ζητούν:
«Την άμεση πληρωμή και ολοκλήρωση των οριστικών δικαιωμάτων των αγροτών, η οποία αδικαιολογήτως δεν έχει εξοφληθεί μέχρι σήμερα. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Πιερίας αδυνατούμε να εξοφλήσουμε τις υποχρεώσεις μας, γιατί πουλάμε φθηνά τα προϊόντα μας και αγοράζουμε ακριβά τα εφόδια.
Επίσης, το 70% των αγροτών αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Ζητάμε να συνταξιοδοτούνται οι αγρότες από τον ΕΦΚΑ(πρώην ΟΓΑ) και να υπάρχει η δυνατότητα να παρακρατούνται οι οφειλόμενες εισφορές τους, αποδίδοντας τα υπόλοιπα ποσά.
Το αφορολόγητο των αγροτών να ανέβει στις 15.000 ευρώ, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι παραγωγές μας τα τελευταία χρόνια.
Ζητάμε επιδότηση όλων των εφοδίων, και ειδικότερα για τους κτηνοτρόφους την επιδότηση των ζωοτροφών τους»
.





Source link