Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στους πρωταθλητές της Ευρώπης η Ελλάδα στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος – Δείτε τον σχετικό χάρτη

Από τις πιο υψηλές τιμές ρεύματος στην Ευρώπη καταγράφει και σήμερα η Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Συγκεκριμένα η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά στη χώρα μας για σήμερα Παρασκευή (3/11) διαμορφώνεται στα 80,02 ευρώ/MWh, καταγράφοντας πτώση κατά 36,77% σε σχέση με χθες(2/11) (ήταν στα 126,54 ευρώ/MWh), με τη χαμηλότερη στα 23,18 ευρώ/MWh και την υψηλότερη στα 136,70 ευρώ/MWh.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το σχετικό πίνακα:

τιμές ρεύματος

Στον χάρτη αποτυπώνεται, για την τρέχουσα ημέρα, η μέση ημερήσια τιμή (€/MWh) της χονδρεμπορικής Αγοράς Επόμενης Ημέρας για κάθε ευρωπαϊκό κράτος.

Δείτε τον πίνακα εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτουν από τα στοιχεία, η τιμή ρεύματος στην Ελλάδα είναι η 5η υψηλότερη στην Ευρώπη καθώς πιο ακριβή τιμή ρεύματος έχει μόνον η Ουκρανία (109,35), η Ιρλανδία (104,26) και η Πολωνία (81,65). Η Βουλγαρία καταγράφει ακριβώς την ίδια τιμή με τη χώρα μας (80,02).

Οι τιμές στο ρεύμα συνεχίζουν να εκτινάσσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό στην Ελλάδα και δοκιμάζουν «τις αντοχές» των νοικοκυριών που βάλλονται από την ακρίβεια σε πολλούς τομείς της ζωής (όπως στα τρόφιμα και στα κάυσιμα), όταν στη Γερμανία επί παραδείγματι η τιμή ρεύματος βρίσκεται στα 56,57 και στη Γαλλία 57,11.

 

 



Source link