Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στη φυλακή 52χρονος για κλοπή χρηματοκιβωτίου στην Σκόπελο


Το δρόμο για την φυλακή θα πάρει ένας 52χρονος υπήκοος Αλβανίας, που βρίσκεται παράνομα στη χώρα και κατηγορείται για κλοπή ενός χρηματοκιβωτίου και δύο ρολογιών από σπίτι στην Σκόπελο και αντίσταση στην σύλληψη αστυνομικών στο σημείο που πήγε να παραλάβει το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο.
Ο κατηγορούμενος, που παλιότερα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη πέντε ετών και είχε εκτίσει μέρος της ποινής του, κρίθηκε ένοχος για κλοπή, βία κατά υπάλληλων και απλά σωματική βλάβη με πρόθεση σε βάρος ενός αστυνομικού, αθωώθηκε για απείθεια και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 έτη και χρηματική ποινή 1650 €, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Δήλωσε μετανιωμένος

Στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος (αρχικά είχε αρνηθεί την κλοπή και τελικά ομολόγησε) υποστήριξε ότι είναι σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση, πήγε στην Σκόπελο, από την Αθήνα που διαμένει, τον γιο του για να εργαστεί, είδε το σπίτι και όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε άνθρωπος εντός, μπήκε και έκλεψε το χρηματοκιβώτιο και τα ρολόγια, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγνώμη.
Ο 52χρονος είπε ακόμη ότι η μητέρα του είναι άρρωστη και χρειαζόταν χρήματα για να τη βοηθήσει, ενώ είναι πατέρας τριών παιδιών (τα δύο άνεργα), το ένα εργάζεται στην Σκόπελο, όπου πήγε για να το επισκεφθεί, από την Αθήνα όπου διαμένει.
Σχετικά με το γεγονός ότι αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, ισχυρίστηκε πως φοβήθηκε όταν είδε άγνωστους άνδρες με πολιτικά ρούχα να τον πλησιάζουν στο σκοτάδι και έτσι επιχείρησε να αμυνθεί, γιατί δεν γνώριζε πως πρόκειται για αστυνομικούς.
Επίσης στο Δικαστήριο κατέθεσε το ζευγάρι παθόντων και οι τρεις αστυνομικοί που τον συνέλαβαν.
Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησε ως συνήγορος υπεράσπισης ο Ηρακλής Μουράβας, τον οποίο όρισε το Δικαστήριο.

The post Στη φυλακή 52χρονος για κλοπή χρηματοκιβωτίου στην Σκόπελο appeared first on Magnesia News.



Source link