Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στη Σουηδία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών οι εθνικές μας ομάδες


 

Ώρα… Ευρώπης πλέον για τις εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, οι οποίες ρίχνονται στη “μάχη” της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Μάλμε. 

Η πρώτη φετινή αγωνιστική δραστηριότητα, το Βαλκανικό πρωτάθλημα, ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Τετάρτη (06/09) στη Βουλγαρία και με τη μεγάλη διάκριση του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό ανδρών και πλέον το βάρος πέφτει στην ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η διοργάνωση αρχίζει την Κυριακή 10/09 στο Μάλμε της Σουηδίας, η Ελλάδα χρειάστηκε να κοπιάσει για να προκριθεί μέσα από δύο προκριματικά στάδια και πλέον θέλει να παρουσιάσει καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στην τελική φάση.

Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα μεταβαίνουν αύριο στη πόλη της νότιας Σουηδίας. Η εθνική γυναικών με τις Κατερίνα Τόλιου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ιωάννα Γερασιμάτου και τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Καρύτσα αναχωρεί από την Αθήνα. Στην Κοπεγχάγη, που είναι ενδιάμεσος σταθμός του ταξιδιού, θα συναντήσει την εθνική ανδρών με τους Παναγιώτη Γκιώνη, Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο, Κωνσταντίνο Αγγελάκη και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή, οι οποίοι ολοκλήρωσαν σήμερα το δυνατό προπονητικό καμπ στο Μπρόντμπι και από εκεί πάνε στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Η πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Μάλμε περιλαμβάνει γκρουπ. Η εθνική ανδρών έχει κληρωθεί στο 4ο γκρουπ και θα συναντήσει την Πορτογαλία (επικεφαλής) και την Ουγγαρία. Το γυναικείο βρέθηκε στο 8ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Σουηδία (επικεφαλής) και την Ισπανία. Οι 24 καλύτερες ομάδες της ηπείρου μετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 17/09.

Στην πρεμιέρα της Κυριακής (10/09) η Ελλάδα συναντά την Πορτογαλία στους άνδρες στις 14:00 δική μας ώρα και τη Σουηδία στις γυναίκες στις 17:00.

Οι αθλητές της εθνικής ανδρών προπονήθηκαν αυτή τη βδομάδα στο σύγχρονο Ολυμπιακό Κέντρο του Μπρόντμπι μαζί με τους Δανούς διεθνείς και δύο Γάλλους πρωταθλητές, τον Χασάρ και τον Ντορ.

Στην τρίτη επίσκεψη διεθνών μας στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις των Δανών η διαμονή και η προετοιμασία πήγαν πολύ καλά και αυτή τη φορά και το καμπ έκλεισε με μία προπόνηση και γυμναστήριο. Επρόκειτο να μετάσχει και ο Σουηδός δευτεραθλητής κόσμου του απλού ανδρών το 2021 Τρουλς Μέρεγκαρντ αλλά αρρώστησε.

Για την εθνική γυναικών να σημειωθεί ότι μόλις χτες γύρισαν από το Βαλκανικό στην Αλμπένα τα νεότερα μέλη της αποστολής, η Παπαδημητρίου και η Γερασιμάτου μαζί με τον κόουτς Καρύτσα και αμέσως τους περιμένει η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση. Όλες οι βασικές πληροφορίες εν όψει της έναρξης των αγώνων θα δημοσιευτούν αύριο.//Γ.



Source link