Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στη Λάρισα εθελοντές από τα Χανιά: “Όλοι είναι απελπισμένοι, ζητάνε βοήθεια”

Μια πενταμελής ομάδα από τα Χανιά, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, όλοι εκπαιδευμένοι στις φυσικές καταστροφές ταξίδεψαν στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας και από το πρωί του Σαββάτου επιχειρούν στη Λάρισα.

Στη Λάρισα εθελοντές από τα Χανιά: “Όλοι είναι απελπισμένοι, ζητάνε βοήθεια”

Τις επιχειρήσεις των μελών της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Χανίων συντονίζει ο πρόεδρος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος, ο οποίος σε συνεργασία με τoυς υπεύθυνους της περιφέρειας Θεσσαλίας, της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας στέλνει τις ομάδες όπου χρειάζεται.

Στη Λάρισα εθελοντές από τα Χανιά: “Όλοι είναι απελπισμένοι, ζητάνε βοήθεια”

Ο Μάνος Βαβουράκης πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας από τα Χανιά, μίλησε στην ΕΡΤ για τις συνθήκες που επικρατούν στις πληγείσες περιοχές που επιχειρούν. “Έχουμε έρθει στη Λάρισα από τα Χανιά και κάνουμε αντλήσεις και απεγκλωβισμούς ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα οι οποίοι δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους χωρίς βοήθεια. Τους βγάζουμε από τα πλημμυρισμένα σπίτια και στη συνέχεια μεταφέρονται σε συγγενικά σπίτια ή σε κάποιο νοσοκομείο. Όλοι τους είναι απελπισμένοι, όλοι ζητάνε βοήθεια. Πάμε για ένα σπίτι και ξαφνικά βγαίνουν από δέκα σπίτια και φωνάζουν “Ελάτε και σε μένα”. Μπαίνουμε με στολές και τους βγάζουμε με φορεία ή προσεγγίζει κάποιο πυροσβεστικό όχημα. Εδώ που βρισκόμαστε το νερό είναι από το γόνατο μέχρι τη μέση. Αυτή τη στιγμή εδώ πρέπει να βρίσκεται οτι ομάδα υπάρχει στην Ελλάδα και να επιχειρεί. Έχω δει επτά- οκτώ διαφορετικές ομάδες.”

Τα μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Χανίων είναι όλοι τους εθελοντές και θα μείνουν στις πληγείσες περιοχές όσο υπάρχει ανάγκη.





Source link