Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στα όρια της υπερχείλισης ο Πηνειός στο ύψος του Παραπόταμου

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν χθες το βράδυ από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, στο κεντρικό ρέμα των Γόννων.

Όπως αναφέρει ο κ. Δ. Γουγουλιάς που ζει στην περιοχή, «οι εργασίες εκβάθυνσης και η κατασκευή συρματοκιβωτίων προς την πλευρά του χωριού τον Φλεβάρη του 2023 είναι τα έργα που θωράκισαν το ρέμα με τους κατοίκους να μην ανησυχούν πλέον».

Ωστόσο, όπως προσθέτει “δυστυχώς, λίγα μέτρα πιο πάνω από την κατασκευή αυτή το νερό αλλάζοντας φορά σάρωσε μια σειρά παλιότερων συρματοκιβωτίων και έφαγε τα πλαϊνά βγήκε στο δρόμο ενώ η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το μέρος είναι τραγική. Το νερό έφαγε ένα μεγάλο μέρος του δρόμου και φυσικά η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί”.

Στα όρια της υπερχείλισης ο Πηνειός στο ύψος του Παραπόταμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα όρια της υπερχείλισης είναι και ο Πηνειός ποταμός στο ύψος της γέφυρας Παραποτάμου, όπου θέλει μόλις μισό μέτρο για να ανεβεί στο οδόστρωμα της γέφυρας. Η συνεχής βροχόπτωση και το γεγονός ότι “τα νερά του Θεσσαλικού κάμπου δεν έφτασαν ακόμη στην περιοχή μας ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους και τους παραγωγούς της περιοχής, με δεδομένο ότι άλλες φορές με λιγότερους όγκους νερού ο κάμπος Γόννων-Ιτέας-Ευαγγελισμού υπερχείλιζε, τώρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα και πιο καταστρεπτικά”, καταλήγει ο κ. Γουγουλιάς.





Source link