Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στα λόγια και η νομοθετική πρόταση κατά των υψηλών τιμών ενεργειας!


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, 11:46

Κομισιόν: Στα λόγια και η  νομοθετική πρόταση κατά των υψηλών τιμών ενεργειας!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Ουδέν νεότερο μέχρι σήμερα, για την τύχη της νομοθετικής πρότασης κατά των υψηλών τιμών ενέργειας, που εξήγγειλε, τον Σεπτέμβριο του 2022, η πρόεδρος της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν!

Το θέμα αναδεικνύει, με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν ο Γερμανός ευρωβουλευτής της Ομάδας renew, Moritz Körner, που αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι:

-Τον Σεπτέμβριο του 2022, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μια νομοθετική πρόταση κατά των υψηλών τιμών της ενέργειας, η οποία θα επηρεάσει τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές καθώς και τις εταιρείες φυσικού αερίου και πετρελαίου.

-Σύμφωνα με τα λόγια της φον ντερ Λάιεν, η πρόταση «θα συγκεντρώσει περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια ευρώ για τα κράτη μέλη για να αμβλύνουν άμεσα το πλήγμα». Τα χρήματα θα ωφελούσαν «όσους τα χρειάζονται περισσότερο».

Ερχόμενος, δε στο ζητούμενο, ο Γερμανός ευρωβουλευτής ρωτάει την Κομισιόν αν μπορεί να αναφέρει πόσα δισεκατομμύρια αποκαλούμενα «υπερβολικά κέρδη» έχουν συγκεντρωθεί για τα κράτη μέλη μέχρι σήμερα, κατανεμημένα ανά κράτος μέλος.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023, 11:50



Source link