Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Στάση εργασίας μεθαύριο από συνδικάτα στο Βόλο

ΚΚΕ-1-1-696x696

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων για το νέο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση με θέμα τα εργασιακά, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες αλλά και Συνδικάτα απαντούν με στάση εργασίας. Ειδικότερα για μεθαύριο Πέμπτη, το Συνδικάτο Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” προχωρά σε στάση εργασίας από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ και καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, τονίζοντας πως ενώ δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες έχουν πάρει απόφαση για απεργία.

Η στάση εργασίας που περιλαμβάνει διαμαρτυρία και για τον θάνατο δυο εργατών το Σάββατο σε Βόλο και Τρίκερι,  καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες, βιοτεχνίες, μηχανουργεία μετάλλου ανεξαρτήτου ειδικότητας και σχέσης εργασίας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου αναφέρει:

“Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τις εργασιακές σχέσεις που θα μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους για να εξασφαλίζονται τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Θα υπερασπιστούμε την ζωή μας, την δουλειά μας, τα δικαιώματα μας.

Ήδη με τις ευλογίες του Κράτους, της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα κάτεργα χωρίς να παίρνεται κανένα μέτρο ασφάλειας και προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και με ανύπαρκτους ελέγχους από το ΣΕΠΕ όπως αποδεικνύεται από τους 3 νεκρούς εργάτες μέσα σε 40 ημέρες στην Μαγνησία.

Yλοποιώντας ακόμα μια απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση, ένα αντεργατικό έκτρωμα για είναι ακόμα πιο φθηνοί, χωρίς δικαιώματα και αφοπλισμένοι οι εργαζόμενοι. Δουλειά έως 13 ώρες την ημέρα, ευέλικτη εργασία, κατάργηση του 5μερου, δουλειά τις Κυριακές με παράλληλη ποινικοποίηση των αγώνων και του δικαιώματος για απεργία.

Πρόκειται για κτηνωδία καθώς το αντεργατικό νομοσχέδιο έρχεται την ώρα που ο λαός μαζεύει τα κομμάτια του στη Θεσσαλία και σε όλες περιοχές που ισοπεδώθηκαν απ’ τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αποτέλεσμα της ανυπαρξίας πρόληψης και προστασίας, της πολιτικής “κόστους- οφέλους” που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Στο ίδιο έργο θεατές δεν θα συνηθίσουμε!

Δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη συμμετέχουμε στην στάση εργασίας και στην απεργιακή συγκέντρωση με σκοπό να δοθεί αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους για να μην θρηνήσει ο κλάδος άλλο νεκρό ή σακατεμένο, βωμό στα εργοδοτικά κέρδη. Για να μην γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Απαιτούμε:

· Να αποσυρθεί το αντεργατικό τερατούργημα.7ωρο-5ήμερο-35ωρο, σταθερή και μόνιμη δουλειά, ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σύγχρονα δικαιώματα.

· Τώρα να αποδοθούν ευθύνες για την παραβίαση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας. Να υπάρχει μέριμνα για τη στήριξη των οικογενειών των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους.

· Να υπάρχουν διαρκείς έλεγχοι στους χώρους δουλειάς από το ΣΕΠΕ, με προσανατολισμό στην εργοδοτική ευθύνη. Να στελεχωθεί το ΣΕΠΕ με το απαραίτητο προσωπικό και με τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα που θα διευκολύνει τον ρόλο του.

www.ertnews.gr



Source link