Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σοκάρουν οι εικόνες από τη Θεσσαλία – Χωριά κάτω από το νερό, άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους

Η φονική κακοκαιρία Daniel χτυπά αλύπητα την Ελλάδα εδώ και τέσσερις ημέρες, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους έξι και την καταστροφή να είναι ολική σε πολλές περιοχές.

Ο θεσσαλικός κάμπος δεν υπάρχει πια, όπως τον γνωρίζαμε. Στη θέση του υπάρχει μια λίμνη, με θαμμένα χωριά, τα ποτάμια υπερχείλισαν, πλημμυρίζοντας τεράστιες εκτάσεις ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές σε υποδομές, περιουσίες, καλλιέργειες και επιχειρήσεις.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα, Τρίκαλα καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων Θεσσαλίας. Εκκενώνονται εκ νέου χωριά, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού και παράλληλα έχει δοθεί εντολή για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε αρκετές περιοχές.

Λίγο έξω από τον Παλαμά, ένα αμφίβιο σκάφος του στρατού προσπαθεί να προσεγγίσει το χωριό, το οποίο έχει βυθιστεί στις λάσπες. Άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι πάνω στις στέγες, έχουν γίνει ήδη 69 απεγκλωβισμοί στην ευρύτερη περιοχή από την Πυροσβεστική και φυσικά η επιχείρηση συνεχίζεται, με τη συμβολή και της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο.

Στα Τρίκαλα και το χωριό Πηνειάδα ολόκληρες γειτονιές έχουν μετατραπεί σε λιμνοθάλασσα. Η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς και οι δρόμοι προς Λάρισα και Τρίκαλα έχουν κλείσει, με τα πρώτα σπίτια να έχουν βυθιστεί στο νερό και τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους άρον άρον.

Στην περιοχή Μπάρα μέσα στα Τρίκαλα ένα οικοδομικό τετράγωνο έχει πλημμυρίσει καθώς το νερό σε κάποια σημεία φτάνει τα δύο και άλλα τα τρία μέτρα. Οι κάτοικοι δεν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πλέον έχουν εγκλωβιστεί αφού το νερό έχει καλύψει τον πρώτο όροφο και ζητούν βοήθεια αφού δεν έχουν νερό, ρεύμα και ξηρά τροφή.

Σοκ προκαλούν οι εικόνες και στο Πήλιο

Συγκλονιστικές οι εικόνες και από το Πήλιο. Ο Πλατανιάς έχει αλλάξει ριζικά, με τόνους νερού να έχουν εισέλθει στο χωριό και να έχουν καταστρέψει τα πάντα. Δεκάδες ήταν οι εγκλωβισμένοι, κάτοικοι και τουρίστες.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με μία οικοδομή να έχει γείρει στο πλάι και να στηρίζεται σε ένα λεωφορείο, το οποίο κατέληξε εκεί αφού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου, Αλεξία Καλαϊτζή, Βασίλης Σιώμος, Κώστας Καντούρης

Σχετικά θέματα:

www.ertnews.gr



Source link