Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου συμμετέχει το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων

Στην πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση εργασίας και επιμόρφωσης διετίας 2023-25 του διεθνούς δικτύου διασχολικών συμπράξεων του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου «Χρυσοπράσινο Φύλλο» συμμετείχαν από το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων Ελλάδας η Διευθύντρια και συντονίστρια του Προγράμματος Μ. Αποστόλου Μαριάννα, με τους εκπαιδευτικούς Σ. Σαμορέλη, Ευ. Κλάντζου και Μ. Πατουλιώτη Μαργαρίτα, και από το Λύκειο Κολοσσίου Αποστόλου Λουκά Λεμεσού Κύπρου οι καθηγήτριες Χ. Παπαλουκά, και Δ. Διογένους.

Το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» είναι ένα Διεθνές Δίκτυο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία που ξεκίνησε το 1994 και συνεχίζεται αδιάλειπτα και με αυξανόμενο ενδιαφέρον μέχρι σήμερα. Συντονιστικός φορέας του προγράμματος είναι από το 1996 το ΚΠΕ Αργυρούπολης. Είναι ένα πρόγραμμα δικτυώσεων Δια Βίου Μάθησης, εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία στο οποίο συμμετέχουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστήμονες κ.ά..

Σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου συμμετέχει το 8ο ΓΕΛ ΤρικάλωνΣε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου συμμετέχει το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων

Η πραγματοποίηση της πρώτης προπαρασκευαστικής συνάντησης εργασίας και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών της περιόδου 2023-25 του Διεθνούς προγράμματος διασχολικών συμπράξεων Ελλάδας – Κύπρου «Χρυσοπράσινο Φύλλο» έγινε από 14 έως και 17 Δεκεμβρίου 2023. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 28 σχολεία Β/θμιας εκπαίδευσης από την Ελλάδα και την Κύπρο (14 από κάθε χώρα) που συνεργάζονται σε διετείς διασχολικές συμπράξεις υλοποιώντας προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία. Στα προγράμματα αυτά εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Σχολείων εμπλέκονται ενεργά ΚΠΕ, σύλλογοι γονέων, τοπικές κοινωνίες και Δήμοι και έτσι τείνουν να έχουν τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης άποψης για τη δια βίου μάθηση. Στην πρώτη σχολική χρονιά κάθε διετίας πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και στην Κύπρο δύο συναντήσεις στις οποίες παίρνουν μέρος και άλλοι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, εκπρόσωποι δήμων, εκκλησίας κ.ά.. από τη φιλοξενούσα χώρα.

Τη δεύτερη σχολική χρονιά, την άνοιξη, θα πραγματοποιηθούν ανταλλαγές επισκέψεων στις δύο χώρες δεκατετραμελών μαθητικών ομάδων με συνοδούς εκπαιδευτικούς με τη μέθοδο της αμοιβαίας φιλοξενίας. Στις συναντήσεις αυτές θα παρουσιαστούν στη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία οι ολοκληρωμένες εργασίες που πραγματοποίησε κάθε σχολική περιβαλλοντική ομάδα σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και επιστημονικούς φορείς. Όλοι συμμετέχουν σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και σε εξορμήσεις σε περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Τέλος πραγματοποιούνται εκδόσεις και ηλεκτρονικές αναρτήσεις των εργασιών και των πορισμάτων τους για περισσότερη διάχυση.





Source link