Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σε μαζική μετανάστευση προς την ΕΕ, θα οδηγήσει η έλλειψη σιτηρών σε τριτες χώρες!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης 

Τον βάσιμο φόβο ότι η έλλειψη σιτηρών προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, μπορεί να οδηγήσει σε μαζική μετανάστευση προς την ΕΕ εκφράζει, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Φιλανδή ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Pirkko Ruohonen-Lerner!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει, η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας, η οποία είχε εγγυηθεί την ασφάλεια των αποστολών σιτηρών. Οι εξαγωγές σιτηρών έχουν αντίκτυπο σε μεγάλο αριθμό αναπτυσσόμενων χωρών.

Η κατάσταση θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αναταραχές σε ορισμένες χώρες και, στη χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική μετανάστευση προς την ΕΕ.

Ρωτάει, λοιπόν, την Κομισιόν, ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για να διασφαλίσει τη συνέχιση των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, ποια μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει για να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή σε χώρες όπου η μεταφορά σιτηρών έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στον εφοδιασμό τροφίμων καθώς και αν έχει υπόψη της κάποια μέτρα, για να αποτρέψει τη μαζική μετανάστευση στην ΕΕ ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link