Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σε επίτιμο Δημότη Λαρισαίων αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος

Με συγκίνηση και λόγια τρεμάμενα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους της επίσημης τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο Δημότη Λαρισαίων για την τιμή που έγινε στο πρόσωπό του και απέδωσε την ανακήρυξή του στους Έλληνες της Αυστραλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος βρίσκεται στη Λάρισα αποδεχόμενος την πρόσκληση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιερώνυμου με αφορμή τις λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγ. Αχίλλιο. Στενοί δεσμοί ενώνουν τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας με την πόλη της Λάρισας. Στο παρελθόν διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο μάθημα της Βιοηθικής ενώ στην πόλη ζουν συγγενείς και φίλοι.

«Η Λάρισα κι η Αυστραλία μοιράζονται κοινά στοιχεία ταυτότητας,  είναι σταυροδρόμια λαών, πολιτισμών κι ιδεών» επεσήμανε ο κ.κ. Μακάριος και μετέφερε με συγκίνηση το βάρος της ευθύνης για την υψηλότερη διάκριση της πόλης που του απονεμήθηκε ενώ μίλησε θερμά για το λαό της.

Σε επίτιμο Δημότη Λαρισαίων αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος

«Μπορεί η Αυστραλία να βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης, αλλά η φήμη σας εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Η διακονία σας τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, το εξαίρετο ποιμαντικό σας έργο και η λαμπρή διαδρομή σας στους κόλπους της Ορθοδοξίας, μαρτυρούν μια προσωπικότητα αφοσιωμένη στον άνθρωπο και την προσφορά. Μαρτυρούν την αγωνία του Ιεράρχη και του συνεχούς αγώνα για το ποίμνιο, τους νέους, τους ηλικιωμένους, την πνευματική πορεία, την τέχνη και τον πολιτισμό. Αξιέπαινα παραδείγματα η ίδρυση πέντε σχολείων για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας αλλά και η αναβάθμιση της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέου» αντιφώνησε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Σε επίτιμο Δημότη Λαρισαίων αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος

Νωρίτερα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ειδική τελετή, τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας τίμησε το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός που ζήτησε να μεταφέρει στους Θεσσαλούς που ζουν στην μακρινή ήπειρο ότι «ο τόπος τους παλεύει και είναι μπροστά στον αγώνα για πρόοδο», ενώ χαρακτήρισε την επίσκεψή του κ.κ. Μακαρίου ως «γέφυρα που δείχνει ότι οι κοινότητες των Ελλήνων φτιάχνουν άλλο γαλαξία».

Σε επίτιμο Δημότη Λαρισαίων αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος

Στην αντιφώνησή του ο κ.κ. Μακάριος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την σημαντική διάκριση, αναφέρθηκε στις ομορφιές του τόπου με ιδιαίτερη αναφορά την μοναστική πολιτεία των Μετεώρων και το προσκύνημα της Αγ. Παρασκευής Τεμπών, ενώ εξήρε την συνεργασία της τοπικής εκκλησίας και τις αγαθές διαθέσεις των τοπικών αρχών.





Source link