Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σε εξέλιξη η ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την επιχείρηση «Ατσαλένια Ξίφη», κηρύσσοντας μια κατάσταση συναγερμού πολέμου. Όπως ανέφεραν, οι IDF θα χρησιμοποιήσουν «βαριά χερσαία μέσα» κατά μαχητών.

«Στόχοι μας είναι να σκοτωθούν όλοι οι τρομοκράτες, όλες οι κοινότητες να απαλλαγούν από τους τρομοκράτες», τονίζει η ανακοίνωση του IDF. Προειδοποίησε επίσης όσους ζουν στο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν μέσα στα καταφύγια μέχρι νεωτέρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Live εικόνα από την περιοχή 

 

Νωρίτερα το μεσημέρι το χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ενέκρινε Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας έθεσε σαν πρωταρχικό στόχο του στρατού του Ισραήλ την πλήρη εκκαθάριση των εδαφών της χώρας από τους ένοπλους της Χαμάς.

Ωστόσο, η Χαμάς προειδοποιεί με νέα χτυπήματα κατά του Ισραήλ. Απειλούν μάλιστα με περαιτέρω ένταση λέγοντας ότι ξεκινάει μία μάχη που θα «επεκταθεί, θα κλιμακωθεί και θα βαθύνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νούμερο 2 της Χαμάς, Σάλεχ Αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα, την οποία περιέγραψε ως «το καλύτερο σενάριο για εμάς ώστε να επιλύσουμε τη σύγκρουση εναντίον του εχθρού».

Ακόμη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Shehab, ο Αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η μάχη που ξεκίνησε έχει στόχο «την ελευθερία του λαού μας και το δικαίωμά μας να είμαστε ελεύθεροι και ασφαλείς σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα».

«Αυτή δεν είναι μια καταδρομική επιχείρηση. Είναι μια ολοκληρωτική μάχη. Σκοπεύουμε οι μάχες να έχουν συνέχεια και το μέτωπο να επεκταθεί» προειδοποίησε και συνέχισε λεγοντας ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για «το χειρότερο σενάριο».

«Όλα τα σενάρια είναι πλέον πιθανά και είμαστε έτοιμοι για μια ισραηλινή χερσαία εισβολή», ανέφερε και σημείωσε ότι το Ισραήλ σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Τουλάχιστον 100 είναι ο μέχρι στιγμής αριθμός των Ισραηλινών νεκρών και 985 οι τραυματίες , όπως μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο N12 NEWS. Παράλληλα, 198 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και 1.610 τραυματίστηκαν στη Γάζα, δήλωσαν τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι, όπως μετέδωσε το Reuters

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διέταξε τον στρατό να καθαρίσει τα ισραηλινά εδάφη. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για συγκρούσεις μεταξύ ομάδων Παλαιστίνιων μαχητών και δυνάμεων ασφαλείας σε πόλεις στο νότιο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση ότι πολλές δεκάδες από τα μαχητικά αεροσκάφη του πλήττουν αριθμό στόχων της Χαμάς.

«Τα ισραηλινά στρατεύματα διεξάγουν χερσαίες μάχες σε πολλά σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας κατά των μαχητών που διείσδυσαν «χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα» διά θαλάσσης και ξηράς», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

«Είμαστε σε κατάσταση πολέμου», δήλωσε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Ισραήλ, αναφέροντας ότι έχουν ξεσπάσει μάχες μεταξύ των δυνάμεων της χώρας και αυτών της Χαμάς σε 21 σημεία στα νότια.

«Η Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στα εδάφη μας, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Όχι σε μια επιχείρηση ή σε μια κλιμάκωση. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε. Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν έχει γνωρίσει ποτέ ξανά στο παρελθόν» ήταν η τοποθέτηση του Νετανιάχου σε ανάρτηση στο Twitter, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ίδιος συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας ενώ ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ενέκρινε την επιστράτευση εφέδρων.

Το Ισραήλ βομβάρδισε πύργους στη Γάζα

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ δηλώνουν ότι πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον δύο πολυώροφων πύργων στη Λωρίδα της Γάζας που χρησιμοποιούνταν για στέγαση περιουσιακών στοιχείων της Χαμάς.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς τοποθετεί σκόπιμα τα στρατιωτικά της μέσα στην καρδιά του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός και προσθέτει «Πριν από την επίθεση, προειδοποίησε εκ των προτέρων τους ενοίκους του κτιρίου και τους ζήτησαν να εκκενώσουν το κτίριο».

Δείτε το βίντεο:





Source link