Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σε εξέλιξη η απελευθέρωση των 11 Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς

Σύμφωνα με την Haaretz, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έχει ξεκινήσει η παράδοση 11 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό.

«Η Χαμάς έχει αρχίσει να παραδίδει Ισραηλινούς ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό», επιβεβαίωσαν παράλληλα πηγές από την Αίγυπτο στη Wall Street Journal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, σημειώνεται ότι ταυτόχρονα, έξι Ταϊλανδοί πολίτες θα απελευθερωθούν σήμερα από τη Χαμάς σύμφωνα με δημοσιεύματα του αιγυπτιακού τηλεοπτικού καναλιού Al-Cairo.

Δείτε LIVE

 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Majed al Ansari, ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιβεβαιώνει για την παράταση της εκεχειρίας η Χαμάς

Από την πλευρά της, η Χαμάς δήλωσε ότι συμφώνησε με το Κατάρ και την Αίγυπτο για διήμερη παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας με το Ισραήλ.

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο Reuters ότι η παράταση της εκεχειρίας έγινε υπό τους ίδιους όρους με την προηγούμενη τετραήμερη κατάπαυση του πυρός: «Επετεύχθη συμφωνία με το Κατάρ και την Αίγυπτο για παράταση της προσωρινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο ακόμη ημέρες, με τους ίδιους όρους όπως και στην προηγούμενη εκεχειρία».

Ο Λευκός Οίκος “χαιρετίζει” την παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα

Ο Λευκός Οίκος «χαιρετίζει» την παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Τύπου για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Η Ουάσιγκτον «θα ευχόταν σίγουρα η κατάπαυση του πυρός να παραταθεί περαιτέρω και αυτό θα εξαρτηθεί από τις απελευθερώσεις επιπλέον ομήρων από τη Χαμάς», συμπλήρωσε.

Ο Τζον Κίρμπι πρόσθεσε πως ελπίζει ότι Αμερικανοί πολίτες θα βρίσκονται μεταξύ των 20 ομήρων που θα απελευθερωθούν στη συνέχεια, καθώς 8 έως 9 Αμερικανοί πολίτες πιστεύεται ότι εξακολουθούν και βρίσκονται μεταξύ των ομήρων.

Ο ΟΗΕ θέλει η εκεχειρία να γίνει πλήρης κατάπαυση του πυρός

Εκπρόσωπος του επικεφαλής του ΟΗΕ δήλωσε από την πλευρά του ότι θέλει να δει την εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς να μετατρέπεται σε πλήρη ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. «Η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα χειροτερεύει μέρα με τη μέρα», δήλωσε ο Στεφάν Ντιζαρίκ εκ μέρους του Αντόνιο Γκουτέρεζ.

«Ο διάλογος που οδήγησε στη συμφωνία πρέπει να συνεχιστεί, καταλήγοντας σε μια πλήρη ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, προς όφελος του λαού της Γάζας, του Ισραήλ και της ευρύτερης περιοχής».

«Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες με κάθε δυνατό τρόπο», πρόσθεσε.





Source link