Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Σε απέραντη υγρή χωματερή έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος – Αγωνία για την επόμενη μέρα και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μία υγρή χωματερή, με σκουπίδια, επικίνδυνα υλικά, αλλά και χιλιάδες νεκρά ζώα να απειλούν τη δημόσια υγεία μετά τη σφοδρή κακοκαιρία, που έπληξε την περιοχή. Συνολικά 15 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον δύο οι επιβεβαιωμένα αγνοούμενοι μέχρι στιγμής.

Ήδη, εντοπίζονται κρούσματα γαστρεντερίτιδας, αλλά και δερματικά περιστατικά. Ακόμα και σήμερα, μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας, υπάρχουν δεκάδες χωριά, θαμμένα στα νερά, χωρίς νερό και ρεύμα ενώ χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι.

Όπου υποχωρούν τα νερά, αποκαλύπτεται η μεγάλη τραγωδία, με καλλιεργήσιμες εκτάσεις να έχουν χαθεί, και με ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η συζήτηση για τη στατική επάρκεια των κτιρίων, που είναι βυθισμένα στο νερό.

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στον Παλαμά

Απελπιστική η κατάσταση στην Καρδίτσα. Στον Παλαμά, πάνω από 6.000 κάτοικοι βιώνουν απίστευτα δύσκολες στιγμές. Παντού υπάρχει λάσπη, ενώ δεν οι κάτοικοι δεν έχουν πόσιμο νερό.

«Χάθηκε» η κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών  

Πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα και στα Τέμπη. Η κρεμαστή γέφυρα έχει εξαφανιστεί κάτω από τα νερά ενώ υπάρχουν πλημμυρισμένα χωριά, στα οποία το ύψος του νερού φτάνει και τα δύο μέτρα.

Αποκλεισμένα και χωρίς νερό και ρεύμα τρία χωριά στο Πήλιο  

Απόλυτη είναι η καταστροφή και στο Πήλιο. Εδώ και περίπου μία εβδομάδα, αποκλεισμένα, χωρίς νερό και ρεύμα εξακολουθούν να παραμένουν αρκετά χωριά, ενώ και στις περιοχές που υπάρχει νερό, αυτό δεν είναι πόσιμο.

Εκτός από το κεντρικό οδικό δίκτυο, κατεστραμμένοι είναι και οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι, καθιστώντας απροσπέλαστες τις μετακινήσεις μεταξύ άλλων και στις καλλιέργειες, ή καλύτερα σε ό,τι έχει απομείνει από αυτές. Μέσα σε όλα αυτά, οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τους επιτήδειους που κάνουν πλιάτσικο στα σπίτια, που έχουν εκκενωθεί…

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου, Έλενα Αποστολίδου, Κώστας Καντούρης

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία Daniel: Στην επιφάνεια ανυπολόγιστες καταστροφές – Ανησυχία για την εκδήλωση επιδημιών

Κακοκαιρία: Υποχωρεί η στάθμη του Πηνειού – Περιοχές βυθισμένες σε λασπόνερα χωρίς ρεύμα και νερό

Κακοκαιρία Daniel: Έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των νεκρών ζώων προς χώρους αποτέφρωσης – Τι είπε ο υφ. Αγρ. Ανάπτυξης στην ΕΡΤ

Θ. Τσακρής (καθ. Μικροβιολογίας): Ο θεσσαλικός κάμπος είναι μια απέραντη υγρή χωματερή – Φόβοι για έξαρση διαφόρων νοσημάτων

www.ertnews.gr



Source link