Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ρωσία: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέπτεται εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών στην Καμσαμόλσκ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που συνεχίζει την επίσκεψή του στη Ρωσία, έφθασε το πρωί στην Καμσαμόλσκ στον Αμούρ, στη ρωσική Απω Ανατολή, όπου θα περιηγηθεί σε αεροναυτικό εργοστάσιο, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων (στη φωτογραφία του AP, επάνω, ο βορειοκορεάτης ηγέτης αποχαιρετά τον ρώσο πρόεδρο κατά την αναχώρησή του από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι).

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε με τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Καμσαμόλσκ στον Αμούρ», ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, διευκρινίζοντας πως ο βορειοκορεάτης ηγέτης θα μεταβεί σε «αεροναυτικό εργοστάσιο».

Ο Κιμ περιηγείται σε εγκαταστάσεις όπου παράγεται εξοπλισμός για πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το εργοστάσιο αυτό παράγει «στρατιωτικό και πολιτικό εξοπλισμό».

Προχθές Τετάρτη, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, ο βορειοκορεάτης ηγέτης συναντήθηκε με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, προτού διεξαχθούν επίσημες συνομιλίες διάρκειας δύο και πλέον ωρών, με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων των δυο κρατών, ιδίως σε στρατιωτικό επίπεδο.

Στρατιωτική επίδειξη στο Βλαδιβοστόκ

Η επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία, που άρχισε την Τρίτη, θα διαρκέσει «μερικές ημέρες ακόμη», ανέφερε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αποφεύγοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Ο κ. Πούτιν είπε πως ο κ. Κιμ θα πήγαινε στην Καμσαμόλσκ στον Αμούρ για να περιηγηθεί σε εγκαταστάσεις όπου παράγεται εξοπλισμός για πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη και κατόπιν στο Βλαδιβοστόκ, όπου είχε πάει και το 2019, για να παρακολουθήσει «επίδειξη» του στόλου του Ειρηνικού του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: ΑΠΕ



Source link