Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Βερολίνο θα στείλει νέα βοήθεια 400 εκ. ευρώ – Τι θα γίνει με τους πυραύλους Taurus

H Γερμανία θα παράσχει στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο βοήθειας κυρίως στρατιωτικής ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus, τους οποίους ζητεί επίμονα το Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.

Η Γερμανία θα φιλοξενήσει την τρίτη διεθνή σύνοδο για τον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Το νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει συγκεκριμένα διάφορους τύπους πυρομαχικών καθώς είναι «αυτά που χρειάζεται περισσότερο η Ουκρανία», δήλωσε ο υπουργός Μπόρις Πιστόριους στην εφημερίδα Bild, την παραμονή συνόδου των συμμάχων της Ουκρανίας στη Γερμανία.

«Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα στείλει πυραύλους κρουζ Taurus», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Προμηθεύουμε πρόσθετα πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα και συστήματα εκκαθάρισης ναρκών» και η κυβέρνηση σχεδιάζει την αποστολή γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης ενόψει του χειμώνα, πρόσθεσε ο υπουργός.

Για τους πυραύλους Taurus

Όσον αφορά τους πυραύλους Taurus, ο Μπόρις Πιστόριους υπογράμμισε ότι «το καθήκον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο σύνολό της είναι να ζυγίζει πολύ προσεκτικά κάθε παράδοση όπλων. Για αυτό, πρέπει να διευκρινιστούν πολλές πολιτικές, νομικές, στρατιωτικές και τεχνικές πτυχές», δήλωσε. Αυτό «δεν είναι εύκολο», διευκρίνισε ο υπουργός.

Η χώρα φιλοξενεί αύριο, Τρίτη, στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν, στη νότια Γερμανία, διεθνή σύνοδο υπό την αιγίδα των ΗΠΑ για τον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας των συμμάχων της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός δεν θα μπορέσει να πάει στη σύνοδο, γράφει η Bild, γιατί είναι θετικός στην Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Source link