Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στη Χερσώνα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, έπειτα από νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων και βομβαρδισμών στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Ο κυβερνήτης της Χερσώνας Ολεξάντρ Προκούντιν δήλωσε ότι ένας 72χρονος άνδρας και μία ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκαν από ρωσική επίθεση στην επαρχία, ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Τέσσερις τραυματίστηκαν από επίθεση drone

Σύμφωνα με τον Προκούντιν, τέσσερις άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με drone στην πόλη Μπέρισλαβ. «Οι κατακτητές επιτέθηκαν σκοπίμως σ’ ένα μέρος όπου βρισκόταν πλήθος ανθρώπων, ρίχνοντας εκρηκτικά κοντά σε τοπικό σταθμό λεωφορείου», εξήγησε.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Οδησσού Όλεχ Κιπέρ δήλωσε ότι η πόλη Ιζμαήλ, στις όχθες του ποταμού Δούναβη όπου βρίσκεται ένα λιμάνι το οποίο χρησιμοποιείται για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, έγινε στόχος επίθεσης με drones, αλλά δεν διευκρίνισε αν υπέστησαν ζημιές υποδομές του λιμανιού.

Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές γειτονικά κτίρια

Ουκρανός στρατιώτης στα χαρακώματα

Καταρρίφθηκαν 18 ρωσικά drone

Ο Κιπέρ επεσήμανε ότι 11 drones καταστράφηκαν πάνω από την επαρχία, προσθέτοντας ότι ένας χώρος ψυχαγωγίας υπέστη ζημιές στη μικρή πόλη Βιλκόβε. Πυρκαγιά που ξέσπασε εκεί κατασβέστηκε γρήγορα, πρόσθεσε.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύκτας καταρρίφθηκαν 18 από τα 24 ρωσικά drones που εκτοξεύθηκαν εναντίον της χώρας, όπως και 17 πύραυλοι κρουζ στις επαρχίες Ντνιπροπετρόφκς, Πολτάβα και Χμελνίτσκι.

Μεγάλες ζημιές

Στη γειτονική επαρχία Μικολάιφ ο κυβερνήτης δήλωσε ότι από την πτώση συντριμμιών προκλήθηκε πυρκαγιά σε ένα κτίριο στην κοινότητα Σνιχουρίφκα το οποίο δεν χρησιμοποιείται. Η φωτιά έσβησε αμέσως, αλλά από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές γειτονικά κτίρια, σημείωσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Χμελνίτσκι δήλωσε ότι στέγες και παράθυρα αρκετών σπιτιών υπέστησαν ζημιές από εκρήξεις, ενώ συντρίμμια έπεσαν σε βιομηχανικό χώρο και προκάλεσαν ζημιές σε γραμμές τρένου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Source link