Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τρία νοσοκομεία στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε φονική επιδρομή κατά τριών νοσοκομείων στη Γάζα.

Νωρίς το απόγευμα, τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την είσοδο του νοσοκομείου Αλ-Σίφα. Λίγα λεπτά αργότερα έγιναν γνωστές ακόμα δύο επιθέσεις, μια στο νοσοκομείο Αλ Κουντς και ακόμη μία στο Ινδονησιακό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν εκφραστεί φόβοι για αρκετούς νεκρούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών καθώς χτυπήθηκε κομβόι ασθενοφόρων.

Δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου AFP μετέδωσε ότι είδε πολλά πτώματα δίπλα σ’ ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο. Πλάνα δείχνουν ματωμένες γυναίκες και παιδιά στο έδαφος.

Η Χαμάς λέει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινό πύραυλο.

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό, αλλά έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το κύριο κέντρο διοίκησης της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Σίφα, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Παλαιστίνιοι μεταφέρουν άλογο που κείτεται νεκρό δίπλα σε ένα ασθενοφόρο που υπέστη ζημιές έπειτα από βομβιστική επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός μέχρι στιγμής ανακοίνωσε ότι εξετάζει την αναφορά ότι χτυπήθηκε αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων μπροστά από το νοσοκομείο.

Τα ασθενοφόρα μετέφεραν 15 με 20 βαριά τραυματίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας Al-Qudra.

Οι ασθενείς κατευθύνονταν προς το συνοριακό πέρασμα της Ράφας, προκειμένου μέσω Αιγύπτου να αναζητήσουν θεραπεία στο εξωτερικό, μεταδίδει το Al Jazeera.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ενημερώσαμε όλο τον κόσμο, ότι επρόκειτο για ιατρική μεταφορά», είπε ο Al-Qudra.

Ισραηλινό drone χτύπησε την πύλη του νοσοκομείου Αλ Σίφα, το οποίο νοσηλεύει πάνω από 5.000 ασθενείς και παράλληλα φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους στις αυλές του, γράφει το Al Jazeera. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.





Source link