Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πρώην πρωθυπουργός Ισραήλ: Η Χαμάς σκοτώνει αμάχους, όχι εμείς – Το Ιράν επιχειρεί να προκαλέσει ολόκληρη την περιοχή

«Η Χαμάς σκοτώνει αμάχους, όχι το Ισραήλ» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιαϊρ Λαπίντ, απαντώντας στα διεθνή «πυρά» για τις απώλειες αμάχων, ιδιαίτερα μετά τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια.

«Τους έχουμε πει εκ των προτέρων τα σημεία στα οποία θα χτυπήσουμε, ποια είναι η ώρα που θα χτυπήσουμε και το σημείο όπου θα επιτεθούμε, προκειμένου να τους βοηθήσουμε να εγκαταλείψουν την περιοχή εγκαίρως. Ο λόγος για τον οποίο παραμένουν είναι γιατί Χαμάς τους κρατάει στην περιοχή υπό την απειλή όπλου. Δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή. Ποια είναι η εναλλακτική για εμάς; Να ζήσουμε με αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση στα σύνορα μας; Ωστόσο όλα τα ερωτήματα που θέτετε για τον θάνατο των αμάχων θα πρέπει να τα απευθύνετε στη Χαμάς και όχι στο Ισραήλ. Δεν είναι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί που σκοτώνουν τους αμάχους αλλά η Χαμάς που σκοτώνει» είπε χαρακτηριστικά ο Λαπίντ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Η Χαμάς σκοτώνει και μετά κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα για ανθρωπιστική βοήθεια

«Πολλοί ζητάνε μία κατάπαυση του πυρός για κάτι το οποίο κάνει η Χαμάς. Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος τους, να σκοτώνουν και μετά ζητάνε από την διεθνή κοινότητα κλαίγοντας ότι πρέπει να έχουν ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν ζητάνε ανθρωπιστική βοήθεια αντίθετα θέλουν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους ώστε να χτυπήσουν ξανά» υποστήριξε.

Ερωτηθείς πόσο θα διαρκέσει η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, λέει «έως ότου καταφέρουμε να εξουδετερώσουμε πλήρως τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Χαμάς. Δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Αυτό που συνέβη σε εμάς στις 7 Οκτωβρίου είναι κάτι που δεν έχει συμβεί σε κανένα άλλο έθνος και δεν μπορεί κανείς να το ανεχτεί ή δεν θα πρέπει να το ανεχτεί. Ίσως διαρκέσει μήνες».

«Προτεραιότητα οι όμηροι αλλά δεν θα σταματήσουμε τις επιχειρήσεις»

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, μιλώντας για τους ομήρους είπε ότι αν και αποτελούν βασική προτεραιότητα για τους Ισραηλινούς, δεν πρόκειται να σταματήσουν τις επιχειρήσεις μέχρις ότου να εξαλείψουν τη Χαμάς.

«Θα πρέπει να σας πω ότι το βράδυ δεν κοιμάμαι εξαιτίας αυτού του ζητήματος γνωρίζουμε όμως από πληροφορίες στο πεδίο πως όταν Χαμάς δέχεται επίθεση τότε η προθυμία της να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων μεγαλώνει. Αυτή τη στιγμή το ζήτημα των ομήρων αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για να τους πάρουμε πίσω» επισήμανε.

Τέλος, έστρεψε τα «βέλη» του σε Ιράν και Τουρκία λέγοντας ότι «το Ιράν επιχειρεί να προκαλέσει ολόκληρη την περιοχή. Υπάρχει αυτός ο άξονας Τουρκίας-Ιράν και άλλων εχθρικών χωρών οι οποίοι επιχειρούν να προκαλέσουν το θυμικό στην περιοχή κάτι το οποίο θα προκαλέσει μόνο πόνο και καταστροφή».

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε κήρυγμα για ανθρώπινα δικαιώματα από τον Ερντογάν και δεν πρόκειται να δεχτούμε υποδείξεις από αυτόν. Το γεγονός ότι στάθηκε στο πλευρό της Χαμάς μιας τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία σκοτώνει τους αθώους αποτελεί ντροπή για την Τουρκία και έχει προκαλέσει μία κρίση η οποία θα απαιτήσει πολύ χρόνο να αποκατασταθεί μεταξύ αυτής και του Ισραήλ» είπε κληθείς να σχολιάσει την κλιμάκωση στις σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας.



Source link