Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πρόσκληση για συμμετοχή στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου για το LNG

lng02-550x413

Σε κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών ¨ΑΡΓΩ¨, ο Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Βόλου, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Μορφωτικός και Αλιευτικός Σύλλογος Μαράθου “Νηριήδες”, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Στεφάνου, ο Σύλλογος Κριθαριάς ¨Ο Νέος Απόστολος¨, ο Σύλλογος Προστασίας και ανάδειξης Παγασητικού ¨Ο Παγασητικός μας Ενώνει¨ και η Πρωτοβουλία Πολιτών ¨ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό-ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS¨ καλούν όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για το LNG στις 18 Απριλίου στη μία το μεσημέρι.

Επιπλέον στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι, «οι εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Συλλόγων, θα παραστούμε στη δημόσια συνεδρίαση, θα ζητήσουμε να ακουστεί η φωνή μας, θα ζητήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει τις απόψεις των επιστημονικών φορέων, να εκδώσει απόφαση και να αποστείλει υπόμνημα αντιρρήσεων στη ΡΑΕ προς αποτροπή της άνω σχεδιαζόμενης εγκατάστασης. Καλούμε όσους συμπολίτες μας μπορούν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση.
Από τους Δήμους της Μαγνησίας, οι Δήμοι Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου και ο Δήμαρχος Ζαγοράς, έχουν ήδη πει ομόφωνα ΟΧΙ στις εγκαταστάσεις LNG στον τόπο μας. Το ίδιο έπραξαν και οι Δήμοι Χαϊδαρίου και Ελευσίνας για αντίστοιχη εγκατάσταση σταθμού FSRU στην περιοχή τους, ενώ στην Καβάλα το 2014 οι πολίτες με γενικό ξεσηκωμό, κατάφεραν και ακύρωσαν την κατασκευή μονάδας LNG στο λιμάνι τους. Παντού με πρωτοπόρους τους Δημάρχους τους και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και φορείς, οι πολίτες διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους σε ένα ασφαλές και βιώσιμο περιβάλλον, που θα διασφαλίζει την υγεία τους και την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου τους».

www.ertnews.gr



Source link