Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας: Παροχή πόσιμου νερού σε όλους τους πολίτες από το κράτος δωρεάν και άμεσα

1

Το πόσιμο νερό πρέπει να το παρέχει το κράτος άμεσα και δωρεάν σε όλους τους πολίτες και όλοι μαζί να συνεργαστούμε για γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο”, δήλωσε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα. Επιπλέον ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Βενέτης τόνισε την ανάγκη επαρκούς ποσότητας αλλά και ποιότητας νερού στην πόλη για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η κ. Καπούλα τόνισε ότι το θέμα του νερού “έχει εξελιχθεί σε μια δισεπίλυτη κατάσταση. Πρέπει να είμαστε έντιμοι και ειλικρινείς, γιατί δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι θέμα μερικών ωρών να γίνει αποκατάσταση“.

Ανέφερε ότι τη συνδρομή του ΤΕΕ ζήτησε μόνο ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής κ. Τριαντόπουλος και όχι ο δήμος και δεν έχει πλήρη κατάσταση των ζημιών, αλλά μένει σε αυτό που είπε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος για ολική καταστροφή του δικτύου.

“Η αποκατάσταση δεν γίνεται σε μια μέρα. Συνεπώς αυτό που προσπάθησε η ΔΕΥΑΜΒ είναι να δώσει νερό από κάποιες γεωτρήσεις που υπάρχουν στο Πολεοδομικό Συγκρότημα αλλά όχι σε χρήση. Προφανώς δεν έχουν επάρκεια, και φυσικά η ποιότητα πρέπει να ελέγχεται. Δόθηκε νερό με χαμηλή πίεση. Δεν έχουμε την κεντρική παροχή. Από πρώτη μέρα δεξαμενές άδειασαν και δεν δούλεψαν τα αντιλιοστάσια”, ανέφερε.

Τόνισε ότι τώρα το κράτος πρέπει να ενεργοποιήσει το σχέδιο υψηλού κινδύνου και να μεριμνήσει, “ώστε οι πολίτες να μην βρίσκονται στην ουρά για εμφιαλωμένα, αυτό είναι απαράδεκτο. Προμήθεια νερού με κρατική μέριμνα και να γίνουν μέσα στην πόλη σε επαρκείς ποσότητες και σωστό μοίρασμα ώστε να μην έχουμε πολίτες να ψάχνουν να βρουν που υπάρχει νερό. Ας φέρουν ελικόπτερα, πλοία να φέρουν εμφιαλωμένα και να μοιραστούν. Υπάρχουν πολίτες για τους οποίους δεν γνωρίζουμε αν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους. Ο Βολιώτης δεν πρέπει να αγοράζει νερό. Για να μην λέμε θεωρίες, εγώ απαιτώ το κράτος αυτή τη τη στιγμή να καλύψει δωρεάν αυτή τη στιγμή, με νερό πόσιμο όλους τους Βολιωτες που δεν έχουν νερό και φυσικά καμία ποιότητα. Δεν συζητάμε να προμηθεύσουμε μάρκετ με νερό. Σταματείστε ως δημοσιογράφοι να λέτε δεν έχουν τα μάρκετ νερό. Νερό πρέπει να έχει η πόλη με κρατική αρωγή. Τελεία και παύλα“.

Τόνισε ότι δυστυχώς, “το παράλογο σε αυτή την πόλη μας έχει κατακλύσει όπως η λάσπη. Σίγουρα η ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορεί να καλύψει με ίδιες δυνάμεις την αποκατάσταση όλων αυτών των ζημιών. Θα συνεννοηθούμε με κ. Τριαντόπουλο και η δημοτική αρχή να ζητήσει τη βοήθεια μηχανικών και ιδιωτών αλλά και του ΤΕΕ, γιατί ακόμη δεν μας ζήτησαν συνδρομή για να έχουμε πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει.Πρέπει να γίνει αποκατάτασταη της σύνδεσης και παροχής. Θέλουμε τα έργα να γίνουν σε χρόνο ρεκόρ και απαιτείται συνένωση δυνάμεων”.

 

www.ertnews.gr



Source link