Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας: “Στοχοποιείται μια ολόκληρη τάξη με τον νέο φορολογικό νομοσχέδιο”

ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ

Σε δήλωσή του για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, τόνισε τα εξής: «Οι ελευθεροεπαγγελματίες αποδεικνύονται τα συνήθη και διαχρονικά υποζύγια της εκάστοτε κυβέρνησης. Θα περιμέναμε από την Πολιτεία, να δοθούν κίνητρα δίκαιης φορολόγησης και στήριξης νέων επαγγελματιών που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας και να μην φύγουν στο εξωτερικό.

Αντίθετα, για ακόμη μία φορά στοχοποιείται μία ολόκληρη τάξη, καθώς με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθίσταται το σύνολο των αυτοαπασχολουμένων και των ατομικών επιχειρήσεων “ένοχο” μιας δήθεν συλλογικής ευθύνης. Ακόμη, με τους νέους συντελεστές φορολόγησης παρατηρείται ότι με το νέο Νομοσχέδιο ευνοούνται οι μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος των μικρών.

Η φοροδιαφυγή, μόνιμη «πληγή» τα τελευταία 30 χρόνια δεν καταπολεμείται ούτε με ημίμετρα, ούτε με σφυροκόπημα των ελεύθερων επαγγελματιών που αιμοδοτούν καθημερινά την εθνική μας οικονομία.

Η μείωση συντελεστών ΦΠΑ, η ανάπτυξη επενδύσεων που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, συντεταγμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους και πολιτών είναι μερικά μόνο από τα πεδία που θα μπορούσε να δράσει η Πολιτεία για την αναστροφή του κλίματος.

Για παράδειγμα, η Κύπρος έχει ένα από τους χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στην Ευρώπη της τάξης του 19%. Ισχύουν επίσης μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ 9% και 5% και μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ πάνω σε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες. Αυτή η πολιτική οδηγεί σε εύρωστες κοινωνίες και όχι η «στοχοποίηση» για ακόμη μία φορά συγκεκριμένων παραγωγικών ομάδων, που μόνο στην περαιτέρω φτωχοποίηση οδηγούν».

www.ertnews.gr



Source link