Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Προσοχή συνιστά στους πολίτες για την κακοκαιρία ο Δήμος Λαρισαίων

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, αναφέρεται ότι επικαιροποιήθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξεδόθη χθες. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη ότι η περιοχή της Θεσσαλίας θα δεχθεί τα μεγαλύτερα ύψης βροχής.

Παρακάτω ακολουθεί το επικαιροποιημένο δελτίο καθώς και οδηγίες προς τους πολίτες. Το Γραφείο πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, είναι σε ανοιτκή επικοινωνία και συντονισμό με όλες τις αρμόδιες αρχές.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ακολοθουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και στο σύστημα που θα μας επηρεάσει έως και την Τετάρτη 6-9-2023 έχει δοθεί η ονομασία Daniel.
Συγκεκριμένα η κακοκαιρία θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σημειώνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.hnms.gr).
Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο με την μορφή εκτάκτων δελτίων που θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος εκτάκτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.»

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gov.gr    





Source link