Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με 10 επιβαίνοντες στην Σκόπελο


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, για προσάραξη Ι/Φ-Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ελληνικής σημαίας, με 10 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αγνώντα Σκοπέλου.

Ειδικότερα, ενώ το σκάφος ήταν πρυμνοδετημένο στην προβλήτα του λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου, λόγω των ισχυρών άνεμων που επικρατούσαν στην περιοχή, έγινε προσπάθεια του Κυβερνήτη να το απομακρύνει από την προβλήτα, με αποτέλεσμα το σκάφος να μείνει ακυβέρνητο και να προσαράξει στην παραλία Αγνώντα Σκοπέλου.

Οι επιβαίνοντες του σκάφους εξήλθαν στη στεριά, καλά στην υγεία τους, με το σκάφος να παραμένει προσαραγμένο στην παραλία, με ελαφριά κλίση, χωρίς να παρουσιάζει εισροή υδάτων, ενώ με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας πρόκειται να πραγματοποιηθούν ενέργειες αποκόλλησης και το εν λόγω σκάφος να ρυμουλκηθεί σε ασφαλή περιοχή.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

The post Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με 10 επιβαίνοντες στην Σκόπελο appeared first on Magnesia News.



Source link