Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Προκαταρκτική εξέταση για το φέσι της ΔΕΥΑΜΒ στη ΔΕΗ

ΔΕΥΑΜΒ-DEYAMV-6-Αντιγραφή

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα εξώδικα της ΔΕΗ προς τη ΔΕΥΑΜΒ για χρέος 20 εκ. ευρώ. Η Εισαγγελία Βολου ζήτησε να γίνει προκαταρκτική και να σχηματιστεί δικογραφία για το θέμα με τη ΔΕΥΑΜΒ να φέρεται ως μοναδική επιχείρηση στην Ελλάδα που χρωστά τόσα χρήματα στη ΔΕΗ καθώς επέτρεψε να συσσωρευτούν χρέη τα τελευταία 9 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου απέδωσε τα χρέη στην ενεργειακή κρίση των δύο τελευταίων ετών, με τη ΔΕΥΑΜΒ όμως να εισπράττει κανονικά τους λογαριασμούς από τους καταναλωτές αλλά να μην αποδίδει στη ΔΕΗ τα οφειλόμενα από το 2014.

Η πολιτεία έχει δεσμευτεί να καλύψει για τις ΔΕΥΑ της χώρας τμήμα χρεώσεων από την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, με την διαφορά ότι οι λογαριασμοί κατανάλωσης ρεύματος εξοφλήθηκαν στον πάροχο ενέργειας, όπως ακριβώς ίσχυσε και για τα νοικοκυριά.

Η ΔΕΗ απέστειλε εξώδικο προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) απαιτώντας την άμεση εξόφληση οφειλών που ανέρχονται σε 20 εκατ. Ευρώ, από το 2014.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ΔΕΗ απειλεί να κατεβάσει τους διακόπτες και να αφήσει χωρίς ρεύμα αντλιοστάσια, τον βιολογικό  και άλλες εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης, που λειτουργούν για την υδροδότηση εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

www.ertnews.gr





Source link