Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο αστυνομικός που συνελήφθη στα Χανιά για διαφθορά και εκβιασμό

Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο αστυνομικός που συνελήφθη στα Χανιά, για διαφθορά και εκβιασμό το περασμένο Σάββατο. Χειροπέδες πέρασαν και στον γιο του που είναι ειδικός φρουρός.

Συγκεκριμένα, στον εισαγγελέα βρέθηκαν χθες το απόγευμα ο επίορκος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. από την Κρήτη και ο γιος του, επίσης αστυνομικός, που φέρεται ότι ο μεν πρώτος ζήτησε «μίζα» ύψους 30.000 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει για να κερδίσει συγκεκριμένο πρόσωπο τον διαγωνισμό για μια καντίνα στους Αγίους Αποστόλους Χανίων ο δε δεύτερος παρέλαβε μέρος των χρημάτων. Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες πριν τη σύλληψη, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο διοικητή υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και άλλους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια προανακριτική έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα της παράνομης δράσης του αξιωματικού.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε πλησίον της εισόδου του σπιτιού τους. Στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -9.910- ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση και άλλων παρόμοιων έκνομων ενεργειών συνεχίζεται.



Source link