Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

‘Ποτέ στην ιστορία μας δεν έχουμε χάσει οικειοθελώς’


Η νίκη της Λιθουανίας κόντρα στις ΗΠΑ, την έφερε στο δρόμο της Σερβίας και εν τέλει στον αποκλεισμό από τη διεκδίκηση των μεταλλίων στο MundoBasket 2023. Όσο κι αν πόνεσε η τροπή των πραγμάτων, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και οι συμπαίκτες του, δεν θα καθόντουσαν ποτέ να χάσουν επίτηδες, για να “επιλέξουν” αντίπαλο, όπως είπε ο παίκτης της ΑΕΚ στο SPORT24.

Η Λιθουανία έχει ακόμη έναν αγώνα πριν ολοκληρώσει το ταξίδι στο MundoBasket 2023. Αυτόν απέναντι στη Λετονία, με φόντο την 5η θέση της τελικής κατάταξης. Κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι, αλλά με γλυκόπικρη γεύση για τον Κάζις Μακσβίτις και τους παίκτες του.

Δεν το λέμε εμείς αυτό, αυθαίρετα, αλλά οι ίδιοι οι αθλητές της “Λιέτουβα”. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε στο SPORT24 και μοιράστηκε τις σκέψεις του για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην ομάδα του, απαντώντας ορθά κοφτά πως δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα του αγώνα με τις ΗΠΑ, για να βρεθεί στην τετράδα.

Ο λόγος είναι απλός, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Έχετε μια γλυκόπικρη γεύση από τη διοργάνωση;

Ναι, έτσι θα έλεγα. Παίξαμε εξαιρετικά σε όλη τη διοργάνωση, μοιράσαμε την μπάλα, βγάλαμε ελεύθερα σουτ, απολαύσαμε κάθε αγώνα. Παλέψαμε σε κάθε ένα από τα παιχνίδια. Τα περισσότερα παιδιά έχουμε ακόμη στο μυαλό μας ό,τι έγινε πριν από δύο μέρες“.

– Σκέφτεστε ακόμη τον αγώνα με τη Σερβία;

Φυσικά! Θα έλεγα πως είναι μια από τις πιο επίπονες ήττες της ζωής μου. Ήταν μια μεγάλη ιστορία για μας αυτός ο αγώνας. Ήρθαμε εδώ δίχως να έχουμε υψηλές προσδοκίες, αλλά δείξαμε ποιοι είμαστε και φτάσαμε ως τα προημιτελικά. Κοιτάζοντας τον αγώνα με τη Σερβία, δεν ήταν ένας συνηθισμένος δικός μας αγώνας“.

– Αν μπορούσες να γυρίσεις πίσω τον χρόνο, θα ξαναπάλευες μέχρι το τέλος για να κερδίσεις τις ΗΠΑ στον όμιλο ή θα διαχειριζόσουν διαφορετικά το παιχνίδι, με το μυαλό στον αντίπαλο των νοκ άουτ;

Πολύ καλή ερώτηση! Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις γι αυτό. Συμφωνώ πως η Ιταλία θα ήταν ένας καλύτερος αντίπαλος για μας, σε επίπεδο ματσαρίσματος. Αλλά ποτέ στην ιστορία μας δεν έχουμε χάσει οικειοθελώς και νομίζω πως αυτό είναι το σωστό. Δείχνει ότι είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Μπορεί να χάσαμε, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί τα δώσαμε όλα. Κάποιες φορές αυτό είναι πάνω απ όλα“.

– Θα είστε ικανοποιημένοι με την πέμπτη θέση, αν την καταλάβετε;

Πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, θα σου έλεγα πως “ναι” θα το έπαιρνα ως τελική κατάταξη. Τώρα όμως, όχι. Είμαστε λίγο στεναχωρημένοι. Αν φυσικά σκεφτείς πόσες σπουδαίες ομάδες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, είναι ήδη σπίτι, το αποτέλεσμα είναι καλό για μας. Όταν τρως όμως, ανοίγει η όρεξη και θέλεις περισσότερα“.

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.



Source link