Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πολύ… σκληρή για να πεθάνει η Μπάγερ Λεβερκούζεν


 

Μπορεί να φαινόταν ότι οι Βαυαροί, θα έκλεβαν τη νίκη όμως οι “ασπιρίνες” πάλεψαν μέχρι το τέλος και με γκολ στο 94ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία με 2-2 διατηρώντας το αήττητο αλλά και την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν… σόκαρε την “Alianz Arena” με γκολ στο 90+4 φέρνοντας την απόλυτη ισορροπία στο ματς με 2-2. Έτσι, οι “ασπιρίνες” διατήρησαν το αήττητό τους και παρέμειναν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε ισοβαθμία με την Μπάγερν Μονάχου στους 10 βαθμούς. Παρά το γεγονός ότι οι Βαυαροί κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, ο Παλάσιος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-2 και έκλεψε το τρίποντο.

Ο αγώνας: 

To παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους οι οποίοι πίεσαν από νωρίς και μόλις στο 7ο λεπτό βρήκαν δίχτυα. Ο Σανέ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με τον Χάρι Κέιν να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει στη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τη Μπάγερν Μονάχου. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να απαντήσουν, με τον Γκριμάλντο να ισοφαρίζει στο 24ο λεπτό με τρομερή εκτέλεση φάουλ και να φέρνει το ματς στην απόλυτη ισορροπία. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έφτασε στην επίτευξη και ενός ακόμη τέρματος, με τον Μπονιφάς, του οποίου το γκολ όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι Βαυαροί απάντησαν με τον Γκνάμπρι ο οποίος έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμη τέρμα για την ομάδα του, με την αντίπαλη άμυνα να σταματά την προσπάθειά του. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν δυνατά και πάτησαν ξανά την περιοχή των “ασπιρίνων” με τον Σανέ, ο οποίος μετά από όμορφη προσπάθεια, σούταρε και έστειλε τη μπάλα άουτ. Το 1-1 διατηρήθηκε έως το τέλος, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, στα πρώτα λεπτά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ. Όμως η Μπάγερν Μονάχου ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, στο 57ο λεπτό με τον Χάρι Κέιν να παίρνει τη μπάλα μέσα στην περιοχή και να επιχειρεί το σουτ που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Η απάντηση των “ασπιρίνων” ήρθε στο 78ο λεπτό με τον Γουίρτζ να κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια και να βγαίνει τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, στέλνοντας το μπάλα στο δεξί δοκάρι. Στο 86ο λεπτό η Μπάγερν Μονάχου βρήκε το πολυπόθητο τέρμα. Ο Γκορέτσκα, βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με όμορφο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Όμως, η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν πολύ… σκληρή για να πεθάνει. Στο 90+4′ οι “ασπιρίνες” κέρδισαν πέναλτι, μετά από αντικανονική ανατροπή του Χόφμαν μέσα στην περιοχή, ο Παλάσιος ανέλαβε την εκτέλεσή του, γράφοντας το 2-2 και κλέβοντας τη νίκη από την Μπάγερν Μονάχου. Όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά, με τον Ουπαμεκανό, του οποίου όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Έτσι, το 2-2 διατηρήθηκε έως το τέλος, σε ένα… τρελό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την κορυφή και να διατηρούν το αήττητό τους, με 10 βαθμούς.

Γκολ: 7′ Κέιν, 86′ Γκορέτσκα / 24′ Μπονιφάς, 90+4 Παλάσιος (πεν.)
Κίτρινες:  – / 34′ Χόφμαν, 47′ Γουίρτζ, 69′ Ταπσόμπα
Κόκκινες:

Μπάγερν: Ούλραϊχ, Λάιμερ (85′ Ντε Λιχτ), Ουπαμεκανό, Κιμ, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Κίμιχ (61′ Μαζράουι), Σανέ, Μίλερ (61′ Μουσιάλα), Γκνάμπρι (69′ Τελ), Κέιν (85′ Τσούπο Μοτίνγκ).

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Κοσούνου, Ταχ, Ταπσόμπα, Φριμπόνγκ, Άντριχ (46′ Παλάσιος), Τσάκα, Γκριμάλδο, Βιρτς, Χόφμαν, Μπόνιφας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στην Bundesliga:

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Μπάγερν Μονάχου – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-2

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

16:30 Βόλφσμπουργκ – Ουνιόν Βερολίνου
16:30 Κολωνία – Χόφενχαϊμ
16:30 Λειψία – Άουγκσμπουργκ
16:30 Μάιντζ – Στουτγκάρδη
16:30 Φράιμπουργκ – Μπορούσια Ντόρτμουντ
19:30 Μπόχουμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 

16:30 Χάιντενχαϊμ – Βέρντερ Βρέμης
18:30 Ντάρμσταντ – Γκλάντμπαχ



Source link