Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε Θεσσαλία – Σποράδες

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από την ΕΜΥ/ΕΜΚ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, καθώς ο καιρός στη χώρα μας θα παρουσιάσει επιδείνωση από τη Δευτέρα 4-9-2023 έως την Τετάρτη 6-9-2023 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια Βαλκάνια με ψυχρές αέριες μάζες προβλέπεται να κινηθεί νότια (έως το νότιο Ιόνιο) και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της χωρικής τους αρμοδιότητας. Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στον καθαρισμό φρεατίων και στην ετοιμότητα των μηχανημάτων έργου. Οι ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ να προχωρήσουν άμεσα σε έλεγχο των αρδευτικών και αποστραγγιστικών τάφρων αρμοδιότητάς τους, σε καθαίρεση των πρόχειρων θυροφραγμάτων και σε άμεση απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων – φερτά υλικά, μπάζα κ.α. και τα μόνιμα φράγματα που λειτουργούν υπό την ευθύνη τους να παραμείνουν ανοιχτά.

Τα Δασαρχεία να προχωρήσουν σε έλεγχο υπολειμμάτων υλοτομίας ώστε να μην δημιουργηθούν φερτά υλικά και σε καθαρισμό των δασικών ρεμάτων ευθύνης τους. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλείται σε ετοιμότητα στον τομέα ευθύνης της





Source link