Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ποιοι καρδιολογικοί ασθενείς πρέπει να παίρνουν αντιβιοτικά κατά τις οδοντιατρικές πράξεις

Kαρδιολογικοί ασθενείς που φέρουν ξένο σώμα (π.χ. απινιδωτή, βηματοδότη) θα πρέπει πριν και μετά από τις οδοντιατρικές πράξεις να παίρνουν αντιβίωση, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος ενδοκαρδίτιδας, από μικρόβιο που μπορεί να μπει στο αίμα και να επηρεάσει την συσκευή. Επίσης όσοι έχουν βαλβιδοπάθειες, πρόπτωση μιτροειδούς, και γενικότερα κάποια δομική βλάβη στην καρδιά, θα πρέπει να είναι το ίδιο επιμελείς.

Το συμπέρασμα προκύπτει από μελέτη που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας στο Amsterdam, όπου μετείχε ως βασικός ομιλητής ο Καθηγητής καρδιολογίας ΕΚΠΑ, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Κωσταντίνος Τούτουζας και ο οποίος μίλησε στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ», 2/9/23.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία άλλη μελέτη που προκάλεσε αίσθηση στο συνέδριο, όταν ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τον κύριο Τούτουζα, αναφέρει ότι υπέρβαρες γυναίκες με καρδιακή ανεπάρκεια με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη, που πήραν αντιδιαβητική αγωγή, με αγωνιστές GLP1, (τα φάρμακα που αδυνατίζουν) είχαν εντυπωσιακή βελτίωση στα συμπτώματα τους.

Για πρώτη φορά βελτιώνονται συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας χάνοντας κιλά, με αυτό τον τρόπο τονίζει ο κ. Τούτουζας, για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι με αυτά τα φάρμακα χάνεται το 10% του βάρους κι έτσι μειώνεται σημαντικά η δύσπνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link