Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ποια στοιχεία έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για το μακελειό της Λούτσας – Τι περιμένουν τις επόμενες ώρες

Το αυτοκίνητο των θυμάτων, δεκάδες κάλυκες αλλά και το σπίτι – καταφύγιο των νεαρών που εκτελέστηκαν στο μικρό στενό της Λούτσας έχουν, ουσιαστικά, στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που προσπαθούν κομμάτι κομμάτι να συνθέσουν το πάζλ της εξαπλής εκτέλεσης. Με την υπόθεση να είναι ακόμα στα αρχικά στάδια, οι αρχές μαζεύουν ό,τι στοιχεία μπορουν και περιμένουν και βοήθεια από το εξωτερικό.

Πρώτα απ όλα, την επίσημη ταυτοποίηση των νεκρών μέσω Europol από τα αποτυπώματα των νεαρών καθώς στη χώρα μας ήταν αγνωστοι. Μονό ο ένας, ηλικίας 25 ετών και Τουρκικής καταγωγής, είχε συλληφθεί πριν από έξι μήνες όταν εισήλθε παράνομα από τον Έβρο. Ο νεαρός ήταν ο μοναδικός που δεν είχε πάνω του κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιμένουν επίσης τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης από τους 59 κάλυκες που βρέθηκαν, μαρτυρώντας το μακελειό που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας. «Ακούγοντας το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, κάποιο έμπειρο αυτί, θα έλεγε ότι μετά τους απανωτούς πυροβολισμούς, γίνεται μια παύση και ακολουθούν δυο ακόμη. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα θύματα δέχτηκαν και χαριστικές βολές. Όμως ήταν τόσο περιορισμένος ο χώρος μέσα στο αυτοκίνητο και από τόσο κοντινή απόσταση  που οι σφαίρες δεν θα μπορούσαν να μην έχουν δεχτεί και βολές  στο κεφάλι» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. Δεν έχουν όμως στην κατοχή τους τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην φονική συμπλοκή καθως ο δράστης ή οι δράστες φρόντισαν να τα εξαφανίσουν για να μην αφήσουν πίσω τους ένα ακόμα στοιχείο.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα ερευνήσουν, από την αυτοψία που έγινε στο νοικιασμένο κρησφύγετο των θυμάτων, αν υπήρχαν και άλλα άτομα μέσα σε αυτό. «Είναι όμως δυνατό να μην υπάρχουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό και από τους… προηγούμενους ενοικιαστές; Πως θα είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν σχέση με τα θύματα;» αναρωτιέται αστυνομικός κατανοώντας την δυσκολία της υπόθεσης. Φύλλο και φτερό έγινε και το σκούρο όχημα με τις γαλλικές πινακίδες μέσα στο οποίο εκτελέστηκαν οι νεαροί καθώς οι αρχές ευελπιστούν να βρουν κάποιο αποτύπωμα του εκτελεστή ο οποίος μπορεί να το ακούμπησε ενώ πατούσε ξανά και ξανά την σκανδάλη του όπλου.

Χθες το πρωί αστυνομικοί αναζητούσαν βίντεο από γειτονικές κάμερες σπιτιών και σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια από αυτές έχει καταγραφεί το όχημα των θυμάτων και ακριβώς πίσω του φαίνεται να το ακολουθεί ένα επίσης σκούρο όχημα, μεγάλου μεγέθους. «Αυτό πιθανότατα είναι το αυτοκίνητο των δραστών και βεβαίως το αναζητούμε» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, με ιδιαίτερη προσοχή οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν όσα αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημερωσης περί εμπλοκής των θυμάτων σε εγκληματική οργάνωση που δρούσε στην Κωνσταντινούπολη, με τα «πλοκάμια» της και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών να φτάνουν στην Ιταλία αλλά και στις Γαλλικές Άλπεις αφήνοντας πίσω τους νεκρούς.



Source link