Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ποια είναι η σύζυγος του Κώστα Κεντέρη που κατεβαίνει υποψήφια στις εκλογές


Το μεγάλο «ναι» για να κατέβει στον στίβο της πολιτικής είπε η Έλσα Έξαρχου, σύζυγος του Κώστα Κεντέρη, η οποία όπως έγινε γνωστό χθες, θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ιωαννίνων. 

«Ένα καινούργιο ταξίδι ξεκινάει σήμερα για μένα. Με οδηγό την αγάπη για τον τόπο μου, θα προσπαθήσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, στην σημαντική προσπάθεια που γίνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέκο Καχριμάνη για να δούμε την Ήπειρο εκεί που της αξίζει. Περισσότερα σύντομα …», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Έλσα Έξαρχου ανακοινώνοντας με τον τρόπο αυτό την υποψηφιότητά της.

Ποια είναι όμως η Έλσα Έξαρχου;

Η Έλσα Έξαρχου γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει καταγωγή από το Πάπιγκο Ζαγορίου στο οποίο μάλιστα δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια καθώς με την οικογένειά της έχουν επιλέξει ως μόνιμη βάση τους τα Ιωάννινα.

Είναι παντρεμένη με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη και μαζί έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, την Χρυσή που σήμερα είναι 16 ετών και τον Μάξιμο, 14 ετών.

«Μπαμπάς και Χρυσή τρέχουν, ο Μάξιμος έχει τρέλα με το ποδόσφαιρο και η μαμά έχει χρόνια & αθεράπευτη τρέλα με την yoga. Τα καλοκαίρια οικογενειακώς κάνουμε SUP & Surf . Τα Fun-sports είναι ότι πρέπει για καλοκαιράκι» είχε πει σε συνέντευξή της το 2019 στον Νίκο Νικόλιζα μιλώντας για την ζωή με την οικογένειά της στα Ιωάννινα.

Η Έλσα Έξαρχου σπούδασε International Tourism Management στο Πανεπιστήμιο Surreyτου Λονδίνου, έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Διοίκηση και Διεθνή Τουρισμό στην Γαλλία, MBA Hoteland Tourism Management. Έχει διδάξει στο Κολλέγιο BDE – Institut Supérieur de Tourisme στις Κάννες.

Ακόμη, έχει σπουδάσε Motion Graphics & Animation στο Akto Art & Design College των Αθηνών. Έχει κάνει τρισδιάστατα ψηφιακά γραφικά για επώνυμα προϊόντα σε επιτυχημένα σποτ τηλεοπτικών διαφημίσεων και μικρές παραγωγές παιδικώνταινιών 3D Animation.

Το επιχειρηματικό βήμα με τον σύζυγό της και τα βραβεία

Το 2007 μαζί με τον σύζυγό της Κώστα Κεντέρη ίδρυσαν την Παγκοσμίως βραβευμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση MikroPapigo 1700 Hotel & Spa, με έδρα το Πάπιγκο Ζαγορίου στον Νομό Ιωάννινων. Από την ημερομηνία αποπεράτωσης του εμβληματικού ξενοδοχείου της Ηπείρου μέχρι και σήμερα κατάφερε να αποσπάσει αρκετά παγκόσμια βραβεία σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο.

Ακόμη, η Έλσα Έξαρχου είναι μέλος του World Tourism Organization. Έχει συμμετοχή στα International Conferences on Tourism Statistics, International Conferences on Sustainable Tourism και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

Η ίδια αγαπά ιδιαιτέρως τα ταξίδια, και της αρέσει διαρκών να εξελίσσεται καθώς όπως λέει, “δεν θα είμαστε ποτέ αύριο αυτό που ήμασταν χθες”.


«Τεχνοκράτης χωρίς κάθετη αντίληψη όμως, οραματίστρια με ακατάπαυστη μποέμ διάθεση και φουλ δόσεις ρομαντισμού, ειδικά όταν πρόκειται για project. Όλα αυτά μαζί λοιπόν. Δεν μου αρέσει να βάζω ετικέτες στους ανθρώπους, δεν θα ήμαστε ποτέ αύριο αυτό που ήμασταν εχθές. Εξελισσόμαστε, αλλάζουμε, αφήνουμε πράγματα πίσω μας και υιοθετούμε νέα. Η ζωή είναι δρόμος, ένα ταξίδι, δεν μου αρέσει να κουβαλώ περιττά, όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο έντονο γίνεται όλο αυτό» με αυτό τον τρόπο είχε περιγράψει τον εαυτό της στο portrait.gr και στην Έλενα Τσαγκαράκη.

Με τον Κώστα Κεντέρη, αν και μετρούν αρκετά χρόνια κοινής πορείας, έχουν πραγματοποιήσει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις καθώς κανείς από τους δυο δεν αγαπά τα φώτα της δημοσιότητας.

«Θέλαμε να γευτούμε μια ζωή γεμάτη και να ρουφήξουμε όλο της το μεδούλι, να ζήσουμε με τρόπο τόσο αυστηρό και σπαρτιάτικο ώστε να τρέψουμε σε άτακτη φυγή οτιδήποτε δεν ήτανζωή»είχε δηλώσει για την απόφασή τους να ζήσουν μόνιμα μακριά από την Αθήνα.

Όσο για το “μυστικό επιτυχίας” της οικογένειάς τους, η Έλσα Έξαρχου έχει πει, «Να γεύεστε – όλοι μαζί – τη ζωή στο έπακρο».



Source link