Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πληροφορίες για επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία την Κυριακή

Ταξίδι στην Τουρκία φαίνεται ότι ετοιμάζει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Σημειώνεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές για επίσκεψη Μπλίνκεν στην Άγκυρα.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ για την επίθεση που έχει εξαπολύσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με τον ομόλογό του από το Ιράν, κατά την οποία καταδίκασαν την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και κατηγόρησαν τη Δύση για «δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με την Ουκρανία και τη Γάζα».

Σε Ισραήλ και Ιορδανία την Παρασκευή ο Μπλίνκεν

Το Ισραήλ και την Ιορδανία θα επισκεφθεί την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο νέας περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Στο Ισραήλ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπουργούς του, για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Θα επαναλάβει πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και θα συζητήσει για την ανάγκη λήψης μέτρων για να περιοριστούν οι απώλειες αμάχων, καθώς και για τις προσπάθειες παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας» είπε ο Μίλερ.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί ξανά το Ισραήλ στις 12 Οκτωβρίου και η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου είχε διαρκέσει σχεδόν οκτώ ώρες. Ήταν ένα ταξίδι που είχε σχεδιαστεί να περιλαμβάνει στάσεις σε άλλες πέντε χώρες αλλά εκ του αποτελέσματος έχει περιορισμένη επιτυχία καθώς οι αραβικές χώρες δεν είδαν με καλό μάτι τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας.



Source link