Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Παραιτήθηκε ο ηττημένος δήμαρχος Χειμάρρας – Άλλον θα διορίσει ο Ράμα αντί του Μπελέρη

Για παραίτηση του δημάρχου Χειμάρρας και αντιπάλου του Φρέντι Μπελέρη, Γκέργκι Γκόρο, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος τον χαρακτήρισε ηττημένο, κάνουν λόγο τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γκόρο έχει υποβάλει την παραίτησή του από την Παρασκευή στον Περιφερειάρχη Αυλώνα, ενώ ταυτόχρονα, φαίνεται ότι τις αμέσως επόμενες ώρες η κυβέρνηση Ράμα θα προχωρήσει στο διορισμό δημάρχου της στη Χειμάρρα, παρακάμπτοντας ωστόσο τον Φρέντι Μπελέρι που είναι νικητής των εκλογών αλλά παραμένει έγκλειστος σε φυλακές και με μια δίκη σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο Έντι Ράμα είχε μιλήσει μεν για ηττημένο δήμαρχο, αλλά είχε τονίσει ότι ο Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος, εάν δεν απαλλαγεί αμετάκλητα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο συνήγορος του φυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου είχε τονίσει ότι αυτό που ζητά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας «ούτε η απόφαση του δικαστηρίου το λέει, ούτε οι διεθνείς συμβάσεις, ούτε πουθενά δεν υπάρχει γραμμένο».

«Εδώ υπάρχει μια ωμή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι «ο νόμος δεν του απαγορεύει να ορκιστεί από τη στιγμή που δεν έχει στερηθεί από τον Μπελέρη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link