Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Παρέμειναν αήττητοι οι Γάλλοι | Με… όργια Σπόραρ η Σλοβενία


 

Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζουν οι “τρικολόρ” αφού επικράτησαν της Ιρλανδίας με 2:0 στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024. Δεν δυσκολεύτηκε η Δανία απέναντι στον Άγιο Μαρίνο επικρατώντας με 4-0. Μεγάλο διπλό απέσπασε η Ουγγαρία κόντρα στην Σερβία με 2-1. Σκόραρε δις ο Σλοβένος επιθετικός του Παναθηναϊκού επί της Βόρειας Ιρλανδίας στη νίκη με 4-2. Ο Λεβαντόφσκι με 2 γκολ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Πολωνίας απέναντι στα Νησιά Φερόε.

Γαλλία – Ιρλανδία 2:0

Η Γαλλία συνεχίζει να επιβεβαιώνει τον ρόλο του φαβορί στον όμιλο της Ελλάδας, καθώς επικράτησε και της Ιρλανδίας με 3:0 και έκανε το 5Χ5. Παράσταση για ένα ρόλο πραγματοποιήθηκε στο “Παρκ ντε Πρενς” με τους Γάλλους να μπαίνουν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Στο 4′ οι Γάλλοι απείλησαν με τον Ολιβιέ Ζιρού, ενώ λίγο πριν συμπληρωθεί το 20′ άνοιξαν το σκορ με το Τσουανεμί έπειτα από ασίστ του Κίλιαν Εμπαμπέ. Η πίεση των “τρικολόρ” συνεχίστηκε για να καθαρίσει τον αγώνα. Κάτι που συνέβη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον δεύτερο γκολ για την Γαλλία. Με τους “μπλε” να συνδυάζονται όμορφα και τον Λούκας Ερνάντεζ να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, με το σουτ του Εμπαπέ να αποκρούεται αλλά τον Μάρκους Τουράμ να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων. Στην συνέχεια οι “τρικολόρ” διαχειρίστηκαν τον έλεγχο του αγώνα, με τον Ντέσαμπ να προχωράει σε αλλαγές, με το σκορ να μην αλλάζει.

Δανία – Αγιός Μαρίνος 4:0

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους Δανούς να επικρατήσουν του αδύναμου, Αγίου Μαρίνου για την 5η αγωνιστική του όγδοου ομίλου. Η ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαν πέτυχε τρία τέρματα από το πρώτο μέρος, βάζοντας από νωρίς τα θεμέλια για μια εύκολη επικράτηση. Στο 26′ ο Πιερ Χέιμπιεργκ άνοιξε το σκορ με πολύ όμορφο σουτ. Δυο λεπτά αργότερα ο Γιόακιμ Μάλε διεύρυνε το προβάδισμα των Δανών, κάνοντας το 2:0. Μάλιστα, πέντε λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Σκανδιναβική χώρα έδωσε διαστάσεις θριάμβου, με τον Γιόνας Βιντ να διαμορφώνει το 3:0. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα τέταρτο στις καθυστερήσεις με τον Πούλσεν, διαμορφώνοντας το 4:0.

Πολωνία – Νησιά Φερόε 2:0

Tο πρώτο της τρίποντο πανηγύρισε η Πολώνια για την αγωνιστική του πέμπτου ομίλου απέναντι των Νησιών Φερόε. Στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν “σκληρά καρύδια”, καθώς για 70 λεπτά κρατούσαν το μηδέν στην άμυνα. Ωστόσο, ο VAR και ο διαιτητής υπέδειξαν το σημείο του πέναλτι, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να μην λαθεύει και να ανοίγει το σκορ, λύνοντας τον “γόρδιο δεσμό”. Μάλιστα, ο Πολωνός επιθετικός της Μπαρτσελονά πέτυχε και δεύτερο τέρμα, κάνοντας το τελικό 2:0.

Σερβία – Ουγγαρία 1:2

Στο ντέρμπι του ένατου ομίλου, η Σερβία υποδέχτηκε τη Ουγγαρία με φόντο την πρώτη θέση στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro του 2024. Ένας αγώνας που προμήνυε ντέρμπι, οι Σέρβοι πήραν γρήγορα το προβάδισμα, έπειτα από το αυτογκόλ του Ατίλα Σάλαϊ στο 10′. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν προσωρινά στο 34΄με τονΜπαρνάμπας Βάργκα, ενώ δυο λεπτά αργότερα έφεραν τούμπα το ματς και “πάγωσαν” το “Ράικο Μίτιτς” με το γκολ του Γουίλι Όρμπαν, κάνοντας το 1:2. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι υπερασπίστηκαν το προβάδισμά τους, με τους γηπεδούχους να απειλούν αλλά να μην μπορούν να βρουν το δρόμο της ισοφάρισης, με το σκορ να παραμένει στο 1:2.

Σλοβενία – Βόρεια Ιρλανδία 4:2

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι με έντονη “πράσινη” παρουσία η Σλοβενία επικράτησε με 4:2 της Βόρειας Ιρλανδίας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του όγδοου ομίλου. Μόλις στο 3′ ο επιθετικός του Παναθηναϊκού άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1:0 για τους γηπεδούχους. Άμεση όμως ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων, αφού στο 7′ ισοφάρισαν με τονΆιζακ Πράις. Με το παιχνίδι να έχει πάρει μια “άγρια” ομορφιά στο 17′ οι γηπεδούχοι ξανά απέκτησαν το προβάδισμα με τον Στογίανοβιτς να κάνει το 2:1. Μάλιστα, λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους μέσος του Παναθηναϊκού ο Τσέριν έδωσε την ασίστ για τον Σέσκο και εκείνος διεύρυνε το προβάδισμα των Σλοβένων σε 3:1. Στο δεύτερο μέρος η Βόρεια Ιρλανδία μείωσε προσωρινά με τον Έβανς στο 53΄ αλλά ο Σπόραρ πέτυχε και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση κάνοντας το 4:2, που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Τσεχία – Αλβανία 1-1

Στο ντέρμπι του 5ου ομίλου με φόντο την πρώτη θέση η Τσεχία και η Αλβανία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1:1 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024. Σε ένα σκληρό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Στην δεύτερη πράξη οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 56΄με τον Τσέρνι. Οι  φιλοξενούμενοι ωστόσο βρήκαν την απάντηση δέκα λεπτά αργότερα στο 66′ με τον Μπαχράμι να κάνει το 1:1, σκορ που δεν άλλαξε ως το τέλος και με την Τσεχία να παραμένει πρώτη στον όμιλο.//ΓΓ

 

 

 



Source link