Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Παρέμβαση εισαγγελέα στη Λάρισα καθώς «μπλόκαρε» το σύστημα βιολογικού καθαρισμού

Απελπιστική παραμένει η κατάσταση σε όλη τη Θεσσαλία μετά το σφοδρό «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel καθώς τα μολυσμένα νερά και τα λύματα καταλήγουν στον Πηνειό, δημιουργώντας νέες, σοβαρές ανησυχίες για τη Δημόσια Υγεία.

Πέραν των χιλιάδων νεκρών ζώων που βρίσκονται ακόμη βυθισμένα σε τόνους νερού, και σαπίζουν με τη ζέστη των τελευταίων ημερών,  οι βιολογικοί καθαρισμοί της Λάρισας, της Γιάννουλης και της Μάνδρας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από την 8η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι όλα τα λύματα καταλήγουν στον Πηνειό ποταμό, με τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία των κατοίκων των όμορων στον ποταμό νομών να πολλαπλασιάζονται.

Η Εισαγγελία έδωσε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα

Πριν από ένα εικοσιτετράωρο (14/09), η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί η ρύπανση του Πηνειού εξαιτίας της παύσης λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών της Λάρισας, της Μάνδρας και της Γιάννουλης. Παραμένει άγνωστο αν λειτουργούν οι βιολογικοί καθαρισμοί των άλλων πόλεων της Δυτικής Θεσσαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Source link