Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Παράταση θητείας της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

001

Με τροπολογία που κατέθεσε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, δίνεται νέα τετράμηνη παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου στη θητεία της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να μην μείνει «ακέφαλο», καθώς η θητεία της έληγε στις 28 Φεβρουαρίου. Ο νυν πρύτανης Ζήσης Μαμούρης παραμένει στη θέση του μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Αντίστοιχη απόφαση έλαβε το υπουργείο Παιδείας και για τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Μακεδονίας, τα οποία δεν κατάφεραν να εκλέξουν νέα πρυτανική αρχή. Η ίδια τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα παράτασης της θητείας των κοσμητόρων των ίδιων πανεπιστημίων για διάστημα το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31η Αυγούστου.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει εκλεγεί πρυτανική αρχή, καθώς τα έξι μέλη ΔΕΠ που εκλέχτηκαν στο συμβούλιο διοίκησης από τις εκλογές του περασμένοι Οκτωβρίου ισοψηφούσαν, (τρεις-τρεις) στις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εκλογή των πέντε εξωτερικών μελών.

Η θητεία της σημερινής πρυτανικής αρχής έληγε μετά από παράταση που δόθηκε πριν μήνες στα τέλη του τρέχοντος μηνός, δηλαδή την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Για να μην υπάρξει πρόβλημα ακυβερνησίας το υπουργείο έδωσε χθες νέα παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται πως στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουν προκηρυχθεί νέες εκλογές για τις 3 Μαΐου, ώστε να αναδειχτούν ξανά έξι εσωτερικά μέλη ΔΕΠ για το συμβούλιο διοίκησης.

www.ertnews.gr



Source link