Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

ΠΑΟΚ: Οι Μπάμπα και Ντεσπόντοφ ‘ζωγράφισαν’ στην βραδιά


Ο ασταμάτητος και πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, επικράτησε 4-0 του ΟΦΗ, με τους Μπάμπα και Ντεσπόντοφ να “ζωγραφίζουν” στον αγωνιστικό χώρο. Αυτές είναι οι επιδοσεις τους.

Ο ΠΑΟΚ μοιάζει ασταμάτητος. Συνέχισε στο 2024, από εκεί που άφησε το 2023, επικράτησε 4-0 του ΟΦΗ για την 16η αγωνιστική της Stoiximan Super League και έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Δεν είναι μόνον τα αποτελέσματά του, αλλά και η εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς υπερβολή είναι από τις πιο fun to watch ομάδες του πρωταθλήματος. Η επιθετική της επίδοση απέναντι στους Κρητικούς τα λέει όλα.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform, μπορείτε να δείτε τις τελικές και τα xGoals της αναμέτρησης.

Οι τελικές και τα xGoals της αναμέτρησης
Οι τελικές και τα xGoals της αναμέτρησης

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι με 17 τελικές που μεταφράζονται σε 4.9xG. Χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι, ο Δικέφαλος είχε 3.31xG. Μιλάμε για κορυφαίες επιδόσεις φέτος στη Stoiximan Super League, καθώς δεν έχει υπάρξει ομάδα πιο απειλητική σε παιχνίδι της.

Ο Δικέφαλος είχε τους πρωτεργάτες του στο παιχνίδι. Τους ανθρώπους που έθεσαν τις βάσεις για τη σημαντική αυτή νίκη, αλλά και συνέχισαν να προσφέρουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Ντεσπόντοφ έκοβε…

Φυσικά, η αρχή πρέπει να γίνει με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ. Πέτυχε το 1-0 του ΠΑΟΚ, προσέφερε τις ασίστ στο 3-0 και στο 4-0, ενώ για λίγο δεν καταμετρήθηκε η ασίστ του στο δεύτερο γκολ, καθώς ο Σαμάτα βρίσκει την μπάλα (έστω και λίγο), πριν αυτή καταλήξει στον Μπάμπα.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform έχετε την δυνατότητα να δείτε όλες τις ενέργειες του Ντεσπόντοφ, αλλά και τις κορυφαίες του επιδόσεις στην αναμέτρηση.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ντεσπόντοβ στο ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ντεσπόντοβ στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

Ο Ντεσπόντοβ κινήθηκε κυρίως στην δεξιά πλευρά του αγωνιστικού χώρου και τελείωσε το ματς με 43 ενέργειες με την μπάλα. Οι επτά από αυτές ήταν στην αντίπαλη περιοχή, δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά τον Σαμάτα (9).

Ήρθε δεύτερος στις τελικές, έχοντας τέσσερις, συμπεριλαμβανομένων ενός χαμένου πέναλτι και ενός δοκαριού. Δίχως να υπολογίζουμε την εκτέλεση από τα έντεκα βήματα είχε 1.1xG, δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος για τον ΠΑΟΚ.

Δημιουργικά, η δουλειά του φάνηκε από τις δύο (παραλίγο τρεις) ασίστ, αλλά και από τις τρεις key passes. Ήταν ο κορυφαίους του Δικεφάλου στη δημιουργία ευκαιριών.

…και ο Μπάμπα έραβε

Το “γαϊτανάκι” από τον Ντεσπόντοφ έπιασε ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα. Ο Γκανέζος μπακ, ο οποίος ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ δεν θα φύγει για το AFCON, έκανε το 2-0 με πλασέ από κοντά, έπειτα από γύρισμα του Βούλγαρου ποδοσφαιριστή, στον οποίο σέρβιρε με υπέροχο τρόπο το 1-0.

Ο Μπάμπα όργωσε την αριστερή πλευρά του αγωνιστικό χώρου, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta/Stats Perform.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μπάμπα στο ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μπάμπα στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

Φρόντιζε να κινείται αρκετά ψηλά, δίνοντας βοήθεια στην μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου. Μάλιστα, με 85 ενέργειες με την μπάλα ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Παρ’ ότι μπακ είχε τέσσερις ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, από τις καλύτερες επιδόσεις της ομάδας του.

Στο 87′ πλησίασε και την δεύτερη ασίστ του, αλλά το σουτ του Ντεσπόντοφ σταμάτησε στο δοκάρι. Όσον αφορά στις μεταβιβάσεις του… το ποσοστό επιτυχίας του ήταν υψηλό με 43/50. Επιπλέον, είχε 15/20 μεταβιβάσεις πάνω απ’ τη σέντρα και 8/13 πάσες στην επίθεση. Να σημειωθεί πως είχε και οκτώ ανακτήσεις, συνεισφέροντας στο πρεσάρισμα του Δικεφάλου, όταν χρειαζόταν.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έτσι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, με την ομάδα του Λουτσέσκου να “παράγει” πρωταγωνιστές.



Source link