Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πανθεσσαλική διαμαρτυρία μελισσοκόμων στη Λάρισα – Ζητούν στήριξη από το υπουργείο

Πορεία με τα φορτηγά και τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι μελισσοκόμοι στο πλαίσιο πανθεσσαλικής διαμαρτυρίας. Βασικό αίτημα της διαμαρτυρίας η στήριξη του εισοδήματος των μελισσοκόμων, οι οποίοι έχουν πληγεί και αυτοί, όπως και το σύνολο του πρωτογενούς τομέα από την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Πανθεσσαλική διαμαρτυρία μελισσοκόμων στη Λάρισα – Ζητούν στήριξη από το υπουργείο

Οι μελισσοκόμοι από την Λάρισα και τα υπόλοιπα Θεσσαλικά διαμερίσματα με τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα, κατέληξαν στην σκεπαστή αγορά της Νεάπολης, ενώ, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας, ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας κ. Π. Σαρούδης, υπάρχει δέσμευση από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε παλαιότερη συνάντηση που έγινε για την στήριξη του κλάδου, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής.

Το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων που είχε κατατεθεί στο υπουργείο αναφέρονταν σε ενίσχυση της τάξεως των 20 ευρώ ανά κυψέλη, ενώ από την πλευρά του υπουργείου έγινε αναφορά για στήριξη που θα κυμαίνεται από 8-10 ευρώ την κυψέλη.

Οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας πραγματοποίησαν την πορεία διαμαρτυρίας προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς το αρμόδιο υπουργείο για να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις για την στήριξη του κλάδου, ενώ μεταξύ των αιτημάτων της σημερινής κινητοποίησης περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ όσον αφορά τις διαδικασίες αποζημίωσης των μελισσοκόμων.





Source link