Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Μελέτη για τοποθέτηση σκεπής στην Κίτρινη Αποθήκη

κιτρινη αποθήκη

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μελετούν το έργο επισκευής της σκεπής της Κίτρινης Αποθήκης για να εξευρεθεί κονδύλι και να γίνει το έργο ώστε να μην καταρρεύσει το κτίριο που «παίρνει νερά».

Ο σχεδιασμός για το μέλλον της Κίτρινης Αποθήκης το 2018 είναι διαφορετικός από το 2024, καθώς έχουν μεσολαβήσει η πανδημία, οι πλημμύρες και οι ανάγκες είναι διαφορετικές και άλλες οι προτεραιότητες, εξήγησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δ. Κουρέτας, ερωτηθείς σχετικά για ένα ιστορικό κτίριο της πόλης του Βόλου που σχεδιάζονταν να φιλοξενήσει το Κέντρο Καινοτομίας και είχε παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να δώσει 10 εκ.ευρώ να γίνει το έργο, ένα έργο που ο εργολάβος εγκατέλειψε το Μάρτιο του 2023. «Δεν μπορώ να δώσω τώρα χρήματα να γίνει το έργο, όταν ο κόσμος πνίγεται. Εδώ έχουμε άλλες προτεραιότητες. Επισήμανε ότι θα συζητήσει με τον πρύτανη του Π.Θ., για το μέλλον του κτιρίου. «Θα προσπαθήσουμε με ένα ποσό να κάνουμε τη σκεπή για να μην ρημάξει. Μέχρι εκεί».

Από την πλευρά του ο κ. Μπιλίνης ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο θα κάνει μία μικρή μελέτη για τη σκεπή για να μην διαλυθεί το κτίριο. Η μελέτη θα είναι έτοιμη τον επόμενο μήνα.

www.ertnews.gr



Source link