Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Παλαιστίνη: Επιχειρήσεις στην Γάζα, σποραδικές αντεπιθέσεις, το βάρος στην Δυτική Όχθη για το Ισραήλ

Οι αεροπορικές επιθέσεις συνεχίστηκαν καθ΄όλη την διάρκεια του απογεύματος και συγκρούσεις συνεχίζονται μέχρι τώρα, τόσο στην Λωρίδα της Γάζας όσο και στην Δυτική Όχθη.

Σποραδικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα στην Δυτική ‘Οχθη με επίκεντρο την Τζενίν και την Ναμπλούς, όμως η διείσδυση του ισραηλινού στρατού στην Λωρίδα της Γάζας είναι η μεγαλύτερη από το 2005.

Η Πόλη της Γάζας είναι περικυκλωμένη

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν πως έχουν προβεί σε πλήρη περικύκλωση της Πόλης της Γάζας, ουσιαστικά οι αποψινές επιχειρήσεις διεξάγονται στο έδαφος της Χαμάς, με σκοπό τις αποθήκες οπλισμού, τα τούνελ και τις υποδομές της Χαμάς. Τελικός στόχος θα είναι η απελευθέρωση των ομήρων.

Μπαίνουμε στις τελευταίες μέρες του πολέμου;

Η Χαμάς διαθέτει περίπου 35.000 μαχητές, χωρίς να συνυπολογίσουμε την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ και τις άλλες οργανώσεις με μεγαλύτερο πολιτικό υπόβαθρο. Αν η πλειονότητα αυτών κινηθεί προς την προστασία των εισόδων των τούνελ (και των ομήρων) κρατώντας θέσεις σε πολυκατοικίες και συντρίμια σε ένα αντάρτικο πόλεων μεγάλης κλίμακας.

Στην Τζενίν οι συγκρούσεις γίνονται ήδη σε περιβάλλον αντάρτικου πόλης με το Ισραήλ να διατηρεί μονάδες με απόκρυψη, κοντά στα σημείο που θεωρεί επικίνδυνα. Μια από αυτές τις μονάδες αποκαλύφθηκε και ξέσπασε σύγκρουση για περισσότερες από δύο ώρες.

Στις συγκρούσεις αυτές ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως έχασε έναν αξιωματικό αναγνώρισης και τρεις στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν σοβαρά.

Πάλι στην πόλη της Τζενίν υπάρχουν υπήρξαν πυροβολισμοί κατά διαδηλωτή και κατά ασθενοφόρου, συγκεκριμένα στο ύψος του φορείου. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται και στην Ναμπλούς.

Με την σειρά της η Χεζμπολάχ, σήμερα έχει ανακοινώσει πολλές απώλειες εις βάρος της, όλες σε αεροπορικές επιθέσεις. Στο Ιράκ σιιτικές ομάδες προσκείμενες στο Ιράν που ευθύνονται για τις επιθέσεις στις αμερικανικές βάσεις, δήλωσαν πως από την επόμενη εβδομάδα θακλιμακώσουν τις επιθέσεις τους. Αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό θα συμβεί σε ευρύτερη κλίμακα.





Source link