Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλων: Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου στις πυρκαγιές μέσα από το φακό της «Ζούγκλας»

Κανείς δεν μπορεί να κερδίσει την καρδιά και την εμπιστοσύνη του ανθρώπου όπως ο καλύτερος του φίλος, ο σκύλος, και προς τιμήν του, σήμερα 26 Αυγούστου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Σκύλων. Η σημερινή μέρα γιορτάζεται με στόχο να τιμήσει τους σκύλους ανεξάρτητα από το σχήμα, το μέγεθος, την ηλικία και τη ράτσα του. Ενθαρρύνει παράλληλα την υιοθεσία εκείνων που δεν έχουν βρει ακόμα σπίτι και οικογένεια.

Η σημερινή γιορτή καθιερώθηκε πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2004 από την Colleen Paige, Υπερασπίστρια των Δικαιωμάτων των Ζώων και Ειδική στην συμβίωση των κατοικίδιων με την οικογένεια, και σηματοδοτεί την ημερομηνία που υιοθέτησε τον πρώτο της σκύλο, τη Sheltie.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέρα έχει να κάνει με το να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτά τα απίστευτα ζώα που εργάζονται ανιδιοτελώς για να μας βοηθούν, να μας κρατήσουν ασφαλείς, να μας συντροφεύουν αλλά και να σώσουν ζωές. Υπάρχουν σκύλοι που προστατεύουν την ασφάλεια και την ελευθερία μας ανιχνεύοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς, εκείνους που εντοπίζουν και σώζουν θύματα από συντρίμμια έπειτα από περιβαλλοντικές καταστροφές και εκείνους που βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες να εντάσσονται στην κοινωνίας.

Από αυτά τα υπέροχα όντα κατέχουν ξεχωριστές θέσεις στη ζωή μας, και επομένως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα τιμούμε.

Συγκινητικές είναι οι φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ της «Ζούγκλας» Νίκου Χριστοφάκη από σκυλάκια με φόντο της πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, από την Οινόη, τη Φυλή, το Μεγάλο Πεύκο και τη Μάνδρα. Στο φακό του zougla.gr ποζάρει το διάσημο πλέον αδεσποτάκι στην Οινόη, το οποίο έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά, πυροσβέστες και πολίτες στη Φυλή που εκκενώνουν την περιοχή, χωρίς να αφήσουν πίσω του καμία «ψυχή» να χαθεί, στο Μεγάλο Πεύκο πολίτης εκκενώνει τον οικισμό του με «απαραίτητη αποσκευή» τον χνουδωτό του φίλο και τέλος στη Μάνδρα, μία κυρία που περνάει ανάμεσα σε ό,τι έχει απομείνει από την πυρκαγιά και δίπλα της ο πιστός της φίλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οινόη

Φυλή

Μεγάλο Πεύκο

 

Μάνδρα



Source link