Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πήρε το φιλικό… ντέρμπι η Μακάμπι


 

Άνοιξε η αυλαία του “Nick Galis International Tournament” με την φιλική αναμέτρηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Φενερμαπχτσέ, η ομάδα από το Ισραήλ επικράτησε με 82-78 επί της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Η πρεμιέρα του τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη ξεκίνησε αρχικά δίχως παρουσίας κόσμου λόγω έλλειψης άδειας πυροπροστασίας στο κλειστό της Καλλιθέας στην Ρόδο, ωστόσο παρά την αρχική ενημέρωση, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι θύρες του γηπέδου άνοιξαν και μπήκαν κανονικά οι θεατές.

Ο αγώνας 

Σε ρυθμό επίσημου αγώνα ξεκίνησε ο αγώνας καθώς οι ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά εύστοχες στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Η Μακάμπι παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ανέβασε ρυθμό και με τρίποντο του Λορένζο Μπράουν 3′ λεπτά πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου έφτασε την διαφορά στο +7 (18-11). Ο Δημήτρης Ιτούδης μετά το ταιμ αουτ παράταξε την ομάδα του και με τους τρεις Έλληνες (Καλάθης, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννης) για πρώτη φορά στην ίδια 5αδα, με τον Ντόρσεϊ να παίρνει κάποιες προσπάθειες και να δικαιώνεται, η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Όντεντ Κάτας να προηγείται με έξι πόντους (26-20). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι προπονητές των δύο ομάδων ανακάτεψαν την ”τράπουλα” και δοκίμασαν αρκετά νέα σχήματα, που δεν βοήθησαν να συνεχιστεί ο καλός ρυθμός, ωστόσο η Μακάμπι ”έσπαγε” πιο εύκολα την αντίπαλη άμυνα και αύξησε το προβάδισμά της στο +8 (39-31) μετά από εύστοχο τρίποντο του Κλίβλαντ, 100” δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι υπέρ της Μακάμπι 43-35.

Στο δεύτερο μισό η Φενερμπαχτσέ παρουσιάστηκε άστοχη και με λάθος αποφάσεις σε επίθεση και άμυνα, δίνοντας το δικαίωμα στην Μακάμπι να αυξήσει την διαφορά σε διψήφια νούμερα +15 (68-53). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ωστόσο, δεν τα παράτησε και στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου κατάφερε να μειώσει στο -5 (70-65) με ένα σερί 12-2. Οι δύο ομάδες ”κράταγαν” το καλύτερο για το τέλος, η Φενερμπαχτσέ προσπάθησε να ”κλέψει” την νίκη, μειώνοντας ακόμα και στο -3 (80-77) 1′ λεπτό πριν την λήξη του αγώνα. Η Μακάμπι αγχώθηκε αλλά νίκησε εν τέλει με 82-78.

Γούειντ Μπόλντγουιν σημείωσε 16 πόντους, ενώ από 10 είχαν οι Λορένζο Μπράουν και Αντόνιους Κλίνβλαντ.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 43-35, 70-61, 82-78

Αποτελέσματα και πρόγραμμα “Nick Galis International Tournament”

 

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενερμπαχτσέ 82-78

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Παναθηναϊκός – Φενερμαχτσέ

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

//ΜΛ.

 

 





Source link