Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πήλιο: Αποκομμένοι 11 οικισμοί-Σαθρό το έδαφος σε όλο το οδικό δίκτυο-Συγκλονιστική η αλληλεγγύη των τουριστών

Screenshot_4

Δραματική είναι η κατάσταση στο Πήλιο. 11 οικισμοί είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ δεν υπάρχει νερό και ρεύμα για τέταρτη συνεχή ημέρα. Το έδαφος σε όλο το οδικό δίκτυο είναι σαθρό, από τους τόνους νερού με το οποίο έχει εμποτιστεί, και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς μπορεί από στιγμή σε στιγμή να υποχωρήσει.

Στα Χάνια, 13 χιλιόμετρα από τη Ζαγορά, τελείωσαν και όλες οι προμήθειες των κατοίκων, πέρα από το κομμένο νερό και το ρεύμα. Εθελοντές προσπαθούν να προσεγγίσουν με τα πόδια διπλανά χωριά για βοήθεια.

Μία ομάδα από το Χορευτό μετακινήθηκε με τα πόδια στη Ζαγορά, για να προμηθεύσει τους κατοίκους με φαγητό και φάρμακα.

Στην Πλάκα, μετά την κατακλυσμιαία θεομηνία, εμφανίστηκε σήμερα ο ήλιος και μειώθηκε ο όγκος του νερού, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Πτελεός Μαγνησίας βούλιαξε, οι ζημίες είναι πρωτοφανείς, ενώ ο δρόμος προς τον Αρμυρό έχει κοπεί.

Στο Μικρό Πηλίου που “χάθηκε” στη λάσπη, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του ξενοδόχου, Αντώνη Μαρκοζάνη, για τη βοήθεια που παρείχαν στους πληγέντες οι τουρίστες που βρίσκονταν για διακοπές στην περιοχή, επιδεικνύοντας συγκλονιστική αλληλεγγύη. “Αυστριακοί, Γερμανοί, Βούλγαροι, Σέρβοι, βοήθησαν με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής για να σώσουν τις δικές μας περιουσίες”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκοζάνης.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλία, η αγωνία κορυφώνεται για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους στην περιοχή.

www.ertnews.gr



Source link