Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πάνω από 230 εκ. ευρώ το κόστος αποκατάστασης στον Βόλο χωρίς να περιλαμβάνονται τα αντιπλημμυρικά έργα

Καταγραφή

Πάνω από 230 εκ. ευρώ θα απαιτηθούν για να γίνει αποκατάσταση των ζημιών στην πόλη του Βόλου, ενώ κατά προτεραιότητα η δημοτική αρχή θα φροντίσει να γίνει η γέφυρα της Άλλης Μεριάς και το οδικό έργο σύνδεσης της Κουκουράβας με τη Μακρινίτσα για τα οποία έχει εξασφαλίσει δωρεές μεγάλων εταιρειών.

Επιπλέον μεθαύριο Τετάρτη υπογράφεται η σύμβαση του δήμου, ΔΕΥΑΜΒ και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη μελέτη αντιπλημμυρικών έργων στον Περιφερειακό, στην Αγριά αλλά και σε περιοχές του Βόλου που πλημμυρίζουν διαχρονικά.

Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της οποίας κατήγγειλε επώνυμα πολίτες του Βόλου, για “δυσφήμιση της πόλης”. Παράλληλα ευχαρίστησε με ονοματεπώνυμο επιχειρηματίες που συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Επισήμανε ότι μέχρι το μεσημέρι σήμερα ο δήμος θα λάβει τα πρώτα τρία εκατομμύρια ευρώ για να πληρώσει εργολάβους που καθαρίζουν την πόλη, ενώ χαρακτήρισε “γάγγραινα” την γραφειοκρατία που υπάρχει. Τόνισε ότι η πόλη στο 80% είναι καθαρή και ο καθαρισμός της συνεχίζεται.

Αχ. Μπέος για «δυσφήμιση της πόλης»

Αναφορικά με την επάρκεια του νερού επισήμανε ότι αυτό θα αποκατασταθει σταδιακά, καθώς όποιες προσωρινές επισκευές γίνονται, μπορεί να καταστραφούν εν μέρει την επόμενη μέρα λόγω του ότι βρίσκονται σε εξέλιξη κατολισθήσεις. Δήλωσε ότι δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ -που σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού θα αναλάμβανε τα έργα της ύδρευσης μετά τις καταστροφές- καθώς στη ΔΕΥΑΜΒ «κάποιοι θεωρούν την επιχείρηση δική τους και δεν συνεργάζονται με τους Αθηναίους». Υποστήριξε ότι «δεν είναι τραγικό να μειώνεται η πίεση του νερού τη νύχτα και κάποιοι να μην έχουν νερό για κάποιες ώρες» και επιτέθηκε φραστικά σε όσους γράφουν για τα θέματα αυτά ή διεξάγουν ελέγχους σε ιδιωτικά διαπιστευμένα εργαστήρια και δημοσιοποιούν αποτελέσματα που όπως υποστήριξε «δυσφημούν την πόλη». Μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν τέτοιες συμπεριφορές και επισήμανε ότι τις επόμενες δέκα ημέρες έχει προγραμματίσει εμφανίσεις σε πανελλαδικά ΜΜΕ για να διαφημίσει την πόλη του Βόλου.

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μεθαύριο Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΜΒ με τον πρύτανη του Π.Θ. Χαρ. Μπιλλίνη για να υπογραφεί η σύμβαση του έργου για τη μελέτη αντιπλημμυρικών έργων στο δήμο Βόλου, με πρώτο τη μεγάλη αντιπλημμυρική τάφρο στον Περιφερειακό, αντιπλημμυρικά στην περιοχή του ΟΣΕ στην Αγριά και σε σημεία στην πόλη του Βόλου (συνοικία Νεάπολης, οδοί Δημητριάδος, Λαμπράκη, Λαρίσης κ.α.) που παραδοσιακά πλημμυρίζουν.

«Το πρώτο αντιπλημμυρικό είναι η τάφρος κατά μήκος του Περιφερειακού για να μαζέψει τα νερά. Αυτοί που έφαγαν δισεκατομμύρια δεν έκαναν το έργο και η δικαιοσύνη δεν κάνει παρέμβαση», επισήμανε. ο δήμαρχος Βόλου. Ξεκαθάρισε δε ότι το κόστος των έργων που θα υλοποιήσει η κεντρική κυβέρνηση δεν περιλαμβάνεται στα προαναφερόμενα 230 εκ. Ευρώ.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Τέλος ο κ. Μπέος ανέφερε ότι φέτος λόγω των έργων ανάπλασης στην πλατεία Πανεπιστημίου, το διαθεματικό πάρκο για τα Χριστούγεννα θα στηθεί στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου που ακόμη δεν έχει περιέλθει στο δήμο Βόλου, γεγονός που ενοχλεί ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή που θα ενεργήσει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση. Επισήμανε ότι θα γίνουν κανονικά οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με τις περισσότερες από τις εκδηλώσεις να γίνονται στο ανακατασκευασμένο δημοτικό θέατρο, ενώ αντικαθίστανται όλα τα στολίδια που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.

Ολόκληρη η συνέντευξη του δημάρχου Βόλου

www.ertnews.gr



Source link