Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πάντερ: «Είχα πολλές δυσκολίες, δεν χαλούσα χρήματα γιατί είχα ένα πλάνο»


 

Ο αρχηγός της Παρτιζάν μίλησε για την μπασκετική του ”οδύσσεια” μέχρι να βρει την ”Ιθάκη” του στην ομάδα της Σερβίας. Ο 30χρονος γκαρντ ήταν καλεσμένος στο Podcast «Swish Cultures» και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Ο Κέβιν Πάντερ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Παρτιζάν και πλέον είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Ευρώπης.

Μέχρι να φτάσει όμως σε αυτό το σημείο ο Αμερικανός γκαρντ πέρασε μεταξύ άλλων από Λαύριο, Αντβέρπ, Ρόσα Ράντομ, ΑΕΚ, Βίρτους Μπολόνια, Ολυμπιακό, Ερυθρό Αστέρα και Αρμάνι Μιλάνο. Όπου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ξεκίνησε να πληρώνεται με 40.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ έφτασε στον έκτο του επαγγελματικό χρόνο για να αυξηθούν τις ετήσιες απολαβές του.

Μεταξύ άλλων ο Κέβιν Πάντερ αναφέρθηκε και στην μετάβαση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Euroleague, τονίζοντας ότι ήταν ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο από αυτά που είχε συνηθίσει ο ίδιος μέχρι εκείνη την στιγμή. Παράλληλα σχολίασε και το γεγονός ότι τα τελευταία 8 χρόνια δεν κάνει διακοπές την off-season, παραμένοντας αφοσιωμένος στην ατομική του βελτίωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

«Ξεκίνησα με 40.000 ευρώ τον χρόνο και πήρα το πρώτο μου συμβόλαιο άνω του ενός εκατομμυρίου στην έκτη σεζόν μου, χρειάστηκα πέντε χρόνια. Είχα στόχο, όταν ήμουν στο Λαύριο, είδα τον πρώτο μου αγώνα Ευρωλίγκας και αμέσως είδα την ποιότητα του αγώνα, πόσο διαφορετική ήταν. Δεν ήξερα τίποτα τότε για την Ευρωλίγκα, ρώτησα τον ατζέντη μου, μου εξήγησε και θυμάμαι να λέω ότι πρέπει να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Κάθε φορά που πήγαινα στην Αμερική, δούλευα σκληρά, δεν χαλούσα χρήματα, γιατί είχα ένα πλάνο 4-5 ετών, ήξερα πάντα τι ήθελα. Από την στιγμή που πήγα στην Ευρώπη, ήθελα να γίνω ο καλύτερος παίκτης. Ήθελα η Ευρώπη να γίνει το δικό του ΝΒΑ. Είχα πολλές δυσκολίες, ήξερα τι ήθελα όμως, κατάλαβα περισσότερο το παιχνίδι και κάθε καλοκαίρι δούλευα, δεν πήγα διακοπές ποτέ. Αυτή ήταν η νοοτροπία μου, ήμουν αφοσιωμένος. Η πειθαρχία είναι το κλειδί. Πόσο πολύ θες κάτι; Αυτό μετράει όταν είσαι πιο νέος. Δεν με νοιάζουν οι διακοπές, θα κάνω όσες θέλω όταν αποσυρθώ. Αυτό που μετράει τώρα είναι να γίνεσαι καλύτερος, να βρεις τον τρόπο να το κάνεις. Αυτός είναι ο στόχος μου τα καλοκαίρια, αυτό κάνω μόνο τα τελευταία 8 χρόνια. Πάντα με κοροϊδεύουν για τις διακοπές, αλλά δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Δεν με νοιάζει. Μπορεί να σου πάρει 5-6 χρόνια, όμως πρέπει να είσαι αφοσιωμένος και θα δεις τους κόπους σου να ανταμείβονται». //ΜΛ.



Source link