Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Πάλεψε ως το τέλος ο ΠΑΟΚ


 

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού ηττήθηκε από την Μπενφίκα στην Πορτογαλία με 85-67 με αυτή να είναι η πρώτη ήττα του “δικεφάλου του βορρά” στην διοργάνωση του Basketball Champions League.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Πορτογαλία για την αναμέτρηση με την Μπενφίκα για να διπλασιάσει τις νίκες του και να εδραιωθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά την τεράστια νίκη στην Τουρκία επί της Γαλατασαράι. Στην πρώτη περίοδο οι δυο ομάδες εστίασαν στην δύναμη τους, στην άμυνα με την επίθεση να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Οι Πορτογάλοι έδειξαν πως μπορούν να διαχειριστούν τον ρυθμό της αναμέτρησης, φτάνοντας σε μια διαφορά οκτώ πόντων αρκετά νωρίς και τον “δικέφαλο του βορρά” να κολλάει στην επίθεση. Ο Έλληνας τεχνικός κάλεσε time out για να δώσει ανάσες στην ομάδα του και εκεί έγινε η αντεπίθεση. Το σκορ της πρώτης περιόδου έκλεισε στους δυο πόντους διαφορά με 17-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Θεσσαλονικείς δεν μπήκαν με την ίδια διάθεση που έκλεισαν την πρώτη περίοδο, καθώς οι “αετοί” έδωσαν πάλι ένταση στην αναμέτρηση και ανέβασε πάλι την διαφορά. Οι παίκτες του Τακιάνου έδειξαν χαρακτήρα και προσπέρασαν στο σκορ με 41-40 δείχνοντας τον δρόμο που θέλει η ομάδα του να ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος.

Στην τρίτη περίοδο ο ΠΑΟΚ έπαθε black-out, με τους παίκτες της Μπενφίκα να κάνουν ένα σερί 11-0 και ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στους 10 πόντους διαφορά. Ο “δικέφαλος του βορρά” είχε αντίδραση, αλλά δεν ήταν άμεση με τους Πορτογάλους να διατηρούν τους πόντους που είχαν χτίσει. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την “ψαλίδα” να κλείνει στους οκτώ πόντους και την ομάδα του Τακιανού να αντέχει σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανατρέψει την διαφορά, αλλά οι Πορτογάλοι τελείωσαν την δουλειά με συνεχόμενους πόντους. Οι “ασπρόμαυροι” είχαν ευκαιρίες για να αλλάξουν την κατάσταση που ήταν εις βάρος τους, όμως δεν έφτασαν οι οδηγίες του Έλληνα τεχνικού. Το τελικό σκορ 85-67 άφησε πικρή γεύση στον ΠΑΟΚ, με το σύνολο της Ελληνικής ομάδας να αρέσκεται στο πρώτο ημίχρονο, με την εικόνα της στο δεύτερο να μην είναι ιδανική.

 

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 40-41, 68-60, 85-67

Μπενφίκα (Άλβες): Ντάγκλας, Σίλβα, Κάρτερ, Ντρέσελ, Μπεν Ρομντάνε, Αλμέιδα, Μπαρμπόσα, Μπρόουσαν, Γκαμεϊρό, Γκόμες, Ρελβάο, Σίλβα

ΠΑΟΚ (Τακιανός): Μπελιάουσκας, Φρίντρικσον, Μαρηαρίτης, ΜακΝίς, Χάρισον, Φλάτεν, Γκίλμορ, Σχίζας, Σωτηρίου, Τσαϊρέλης, Τσιακμάς

 



Source link