Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι δεν φαίνεται να αποσύρεται με την ταινία «The Boy and the Heron»

Παρά τις επίμονες φήμες για συνταξιοδότηση του σκηνοθέτη ταινιών anime, Χαγιάο Μιγιαζάκι το στέλεχος του Studio Ghibli, Τζουνίτσι Νισιόκα διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να μην ισχύει.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CBC, στο περιθώριο της πρεμιέρας της ταινίας «The Boy and the Heron» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, η οποία έχει αναφερθεί ως η τελευταία ταινία του Μιγιαζάκι, ο Νισιόκα αποκάλυψε ότι ο θρυλικός σκηνοθέτης ταινιών κινουμένων σχεδίων μπορεί να μην πήρε τη συνταξιοδότηση πολύ σοβαρά – σίγουρα όχι τόσο σοβαρά όσο τα μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άλλοι λένε ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία του ταινία, αλλά δεν αισθάνεται καθόλου έτσι» αποσαφήνισε το στέλεχος του Studio Ghibli, συνιδρυτής του οποίου είναι ο Μιγιαζάκι.

«Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε ιδέες για μια νέα ταινία. Έρχεται στο γραφείο του κάθε μέρα. Αυτή τη φορά, δεν πρόκειται να ανακοινώσει καθόλου την αποχώρησή του. Συνεχίζει να εργάζεται όπως έκανε πάντα» ανέφερε ο Νισιόκα για τον 83χρονο σκηνοθέτη.

Τοποθετημένη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η ταινία The Boy and the Heron περιγράφεται ως «μια ημι-αυτοβιογραφική φαντασίωση για τη ζωή, τον θάνατο και τη δημιουργία, ως φόρο τιμής στη φιλία» και ακολουθεί την ιστορία του Μαχίτο, ενός νεαρού αγοριού που προσπαθεί να συμβιβαστεί με την απώλεια της μητέρας του. Αφού μετακομίζει με τον πατέρα του, ανακαλύπτει έναν κόσμο που «μοιράζονται ζωντανοί και νεκροί», στον οποίο «ο θάνατος τερματίζεται και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Source link