Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο Χάμιλτον ζήτησε συγγνώμη από τον Πιάστρι


Ο Λιούις Χάμιλτον συγκρούστηκε με τον Όσκαρ Πιάστρι δέκα γύρους πριν τον τερματισμό του GP Ιταλίας, δέχθηκε ποινή 5” και στο τέλος αναζήτησε τον Αυστραλό για να απολογηθεί και για να “διασφαλίσω ότι θα ξέρει πως δεν το έκανα επίτηδες”.

Με πιο φρέσκα και πιο μαλακή -μέση- γόμα ο Χάμιλτον επιχειρούσε να περάσει τον Όσκαρ Πιάστρι στον 41ο γύρο του σημερινού GP Ιταλίας στα φρένα του δεύτερου σικέιν της Μόντσα, αλλά φτάνοντας δίπλα στον Αυστραλό συνέκλινε προς τα αριστερά και η Mercedes του είχε μια ισχυρή επαφή με τη McLaren.

Το μονοθέσιο του Βρετανού δεν υπέστη ζημιά από την επαφή αυτή, αλλά ο Πιάστρι χρειάστηκε να μπει στα πιτς για να αλλάξει εμπρός πτέρυγα- χάνοντας τη βαθμολογούμενη θέση μέσα στη δεκάδα που διατηρούσε μέχρι τότε.

Μετά το τέλος του GP ο επτάκις πρωταθλητής της F1 αναζήτησε τον Αυστραλό ρούκι της McLaren για να του ζητήσει συγγνώμη: “Απολογήθηκα διότι προφανώς ήταν δικό μου λάθος“, είπε ο Χάμιλτον.

Και φυσικά δεν ήταν εσκεμμένο. Έφτασα δίπλα του και έκανα λάθος στον υπολογισμό της απόστασής μας που είχα στα δεξιά μου και τον ακούμπησα. Θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Αλλά το ήξερα αμέσως πως πρέπει να ήταν δικό μου λάθος. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα ήξερε πως δεν το έκανα επίτηδες. Κι αυτό είναι που κάνουν οι κύριοι, σωστά;“.

Ο Πιάστρι, από την πλευρά του, τόνισε: “Νομίζω πως συνέκλινε λίγο παραπάνω προς τα δεξιά, και αυτό είναι εύκολο να συμβεί σε αυτή τη στροφή γιατί είναι πολύ κλειστή. Ήρθε και απολογήθηκε, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στο θέμα αυτό“.

Μιλώντας για το θέμα και τον Λιούις ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ είπε: “Ναι, το λάθος ήταν του Λιούις. Νομίζω ότι η ποινή 5” είναι αυτή που υπάρχει στο μενού για κάτι τέτοιο. Αυτά συμβαίνουν, είναι σκληρές μάχες. Πρέπει να προσπεράσεις εκεί και έχουμε δει πολλές κινήσεις εκεί, είναι αναμενόμενες“.

Και για την απολογία του Χάμιλτον στον Πιάστρι, συμπλήρωσε: “Έχει το αθλητικό ήθος σε τέτοια πράγματα, είναι ο μόνος που βλέπω να το παραδέχεται και να λέει πως ‘αυτό το έκανα λάθος. Απλώς είχαμε μια σύντομη κουβέντα. Μου είπε απλώς πως ‘δεν τον είδα στα δεξιά και ήταν δικό μου λάθος’. Αυτό το αθλητικό ήθος είναι που θαυμάζει κανείς σε εκείνον. Σχεδόν όλοι διαρκώς παραπονιούνται και γκρινιάζουν και προσπαθούν να μην δεχθούν μια ποινή“.

Ο διευθυντής της McLaren, Αντρέα Στέλα, είχε ανάλογα σχόλια για τον επτάκις πρωταθλητή: “Νομίζω ότι ο Λιούις ίσως εκνευρίστηκε λίγο, καθώς αν όχι σε εκείνο το σημείο θα μπορούσε να είχε περάσει τον Όσκαρ στην επόμενη ευκαιρία. Οπότε δεν είχε λόγο ο Λιούις να πάρει τέτοιο ρίσκο διότι είχε την ταχύτητα να περάσει με περισσότερη άνεση. Ο Λιούις είναι δίκαιος αγωνιζόμενος, κι η απολογία του δείχνει την ποιότητά του ως αγωνιζόμενος και ως άνθρωπος. Σίγουρα έχει το σεβασμό μας“.

Βολφ: “Τα ρεκόρ είναι μόνο για τη Wikipedia”

Πίσω στον Βολφ, σχολιάζοντας στο μεταξύ τη 10η διαδοχική νίκη-ρεκόρ του Φερστάπεν είπε για τον Ολλανδό πως “δεν ξέρω αν ενδιαφέρεται για τα ρεκόρ. Δεν είναι κάτι που θα ήταν σημαντικό για μένα, αυτοί οι αριθμοί, είναι μόνο για τη Wikipedia και κανείς δεν τα διαβάζει έτσι κι αλλιώς”.

Και κατέληξε λέγοντας για την εμφάνιση της δικής του ομάδας, της Mercedes F1, στο σημερινό GP: “Υπήρξαν πολλά συμβάντα αλλά πρέπει να προσέχεις να μην χαίρεσαι και τόσο με την πέμπτη και έκτη θέση. Πιστεύω πως πήραμε το μέγιστο από ό,τι ήταν διαθέσιμο σήμερα. Και οι δύο ποινές δικαιολογούνται αλλά θα εξετάσουμε πώς μπορούμε να αποτρέψουμε την επανάληψή τους στο μέλλον“.



Source link